• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Otvoreno na "Grbavici"

Fudbalski klub Borac 2013. godinu završava gostovanjem aktuelnom šampionu i lideru Premijer lige BiH, sarajevskom Željezničaru (subota, 14 časova).

 BORAC: Otvoreno na "Grbavici" Izvor: MONDO

Iako je veći dio dosadašnjeg dijela sezone proveo na prvom mjestu, Borac je serijom loših rezultata u posljednja tri meča lidersku poziciju prepustio prošlogodišnjem šampionu Željezničaru.



Banjalučani su u tri prethodne utakmice, od čega dvije na svom stadionu, osvojili samo jedan bod (Čelik, 0:0). Uslijedili su porazi od Viteza (1:3), te Olimpika (0:1) u prošlom kolu.

"Meč sa Željezničarom dolazi nam u teškom trenutku jer smo u prošlom kolu na domaćem terenu doživjeli poraz od Olimpika. Bilo bi mnogo lakše da smo tu utakmicu riješili u svoju korist i tako na 'Grbavicu' otišli sa bodovnom prednošću. Međutim, svi smo uvjereni da u Sarajevu možemo odigrati kvalitetnu utakmicu i vratiti se na kolosijek na kojem smo bili do sada", istakao je Vinko Marinović, prvi asistent Dragana Jovića.

Proteklih dana snijeg je okovao terene širom BiH, zbog čega je u jednom trenutku odigravanje utakmica 19. kola Premijer lige došlo u pitanje. Ipak, takmičarski organi FS BiH odučili su da odgađanja posljednjeg kola u ovoj godini neće biti.



Sarajevski mediji prenose da je će teren na "Grbavici" biti potpuno očišćen i spreman za derbi.

"Imali smo problema tokom ove sedmice, koje su nam stvarali vremenski uslovi, tako da nismo uspjeli odraditi nijedan trening na podlozi kakva nas očekuje u Sarajevu. Sigurno da će teren biti veoma težak teren. I ukoliko bude očišćen sav snijeg, biće tu mnogo vode, tako da će biti izuzetno težak za igru. Pripremu za ovaj meč upravo iz tih razloga nismo odradili onako kako smo zamislili, ali ni drugim ekipama nije ništa lakše", naglasio je Jovićev pomoćnik.

Borac na "Grbavicu" putuje nekompletan.

"Imamo kadrovskih problema. Joco Stokić je otišao u Koreju, Boris Raspudić takođe je u inostranstvu na probi, dok Aleksandar Subić neće moći nastupiti zbog žutih kartona. Ipak, nadam se da će igrači koji ih zamijene pružiti svoj maksimum i na najbolji način odraditi posao koji se pred njih stavi. Borac uvijek igra dobro u Sarajevo, pa nadam se da će tako biti i sada", dodao je Marinović.



Nakon odrađenog meča suspenzije, u ekipu se vraća Mladen Žižović.

"Sigurno da u nekoliko posljednjih utakmica nismo obradovali naše navijače. Međutim, nadam se da ćemo to sutra ispraviti, daćemo svoj maksimum. Nećemo biti kompletni, ali Borac raspolaže sa dovoljnim brojem kvalitetnih igrača, tako da se to neće mnogo osjetiti. Uvjeren sam da ćemo sutra prekinuti negativan niz iz prethodne tri utakmice", poručio je iskusni igrač sredine terena.

Trener tima s Grbavice Dino Đurbuzović smatra da je Borac oslabljen neigranjem Joce Stokića, ali da crveno-plavi neće doći da se brane.

"Svi govore kako Borac nije u rezultatskoj formi, ali mi smatramo da su oni jedna vrlo kvalitetna ekipa, bili su dugo lider na tabeli, ali mi imamo obavezu da pred svojim navijačima odigramo kvalitetnu utakmicu i pobijedimo. S velikim respektom ulazimo u utakmicu, a naši dobri rezultati nam daju pravo da očekujemo pobjedu i da na pauzu odemo s prvog mjesta", izjavio je Đurbuzović i dodao da ga najviše brine stanje terena.

Derbi meč 19. kola između Željezničara i Borca počinje u 14 časova, a direktno će ga prenostiti BHT 1.

TRADICIJA
Fudbaleri Željezničara u finišu prvog dijela sezone podigli su formu i računajući i utakmice Kupa BiH nisu poraženi u posljednjih 12 mečeva (devet pobjeda). Sarajevski i banjalučki premijerligaši do sada su odigrali 25 prvenstvenih utakmica. Željezničar je uspješniji sa 13 pobjeda, Borac je slavio devet puta, dok su tri meča završena neriješeno. Kada se gledaju samo mečevi na "Grbavici", aktuelni šampion ima devet pobjeda, a Borac samo dvije, uz jedan remi.



PAROVI 19. KOLA PREMIJER LIGE BIH:

subota:
Vitez - Radnik (13.00)
Travnik - Zrinjski (13.00)
Zvijezda Gradačac - Slavija (13.00)
Rudar Prijedor - Široki Brijeg (13.00)
Velež - Čelik (13.00)
Željezničar - Borac (14.00, BHT 1)
Sarajevo - Leotar (17.00, Arena sport 1)

nedjelja:
Mladost - Olimpik (13.00)

TABELA: Željezničar 35, Borac 34, Široki Brijeg 33, Zrinjski 33, Sarajevo 33, Olimpik 32, Velež 28, Čelik 23, Radnik 23, Zvijezda Gradačac 23, Slavija 20, Vitez 19, Mladost 15, Rudar Prijedor 14, Travnik 13, Leotar 9.

(Tekst i foto: Bojan Jakovljević - MONDO / SportSport.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC