• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Nismo poklekli u vezi sa FS Kosovom

FSS tvrdi da je netačno da će prihvatiti da Kosovo igra prijateljske utakmice.

 FSS: Nismo poklekli u vezi sa FS Kosovom Izvor: MONDO

Fudbalski savez Srbije (FSS) odlučno je demantovao medijske tvrdnje da su čelnici srpskog Saveza "popustili" i da će se saglasiti da takozvani Fudbalski savez Kosova igra prijateljske međunarodne mečeve.

"Apsolutno su netačne sve informacije objavljene u pomenutom tekstu. Najprije, nijedan član Fudbalskog saveza Srbije neće prisustvovati sjednici Izvršnog komiteta FIFA niti će tom prilikom - niti bilo kada, dati ma kakvu saglasnost po pitanju legalnosti rada i aktivnosti takozvanog i samoproklamovanog Fudbalskog saveza Kosova. A da se nalazimo pod izuzetnim pritiskom - nalazimo se, i to u dužem vremenskom intervalu, posebno u prethodne dvije godine", piše u saopštenju FSS.

Čelnici FSS ističu da su u konstantnom kontaktu sa Vladom Srbije u vezi sa ovom materijom i u saopštenju su podsjetili na stavove koje su iznijeli najviši predstavnici FIFA i UEFA.

"Podsjećamo da je ove godine predsjednik FIFA Jozef Blater posjetio predsjednika Vlade Republike Srbije Ivicu Dačića i da su tom prilikom razgovarali o ovoj temi. Fudbalski savez Srbije od tada čeka na dobijanje zvaničnih instrukcija u daljem radu i sve dok ih ne dobijemo nećemo prihvatiti učešće na bilo kakvom sastanku gdje bi se o tome razgovaralo. Podsjećamo javnost na principijelni stav UEFA i njenog predsjednika Mišela Platinija da prijemo novih članica - u ovom slučaju Kosova, nije moguć bez međunarodnog priznanja u okviru Ujedinjenih nacija. Fudbalski savez Srbije se izborio na prošlogodišnjoj Vanrednoj sjednici Kongresa UEFA da se o statusu prijema Kosova i ne odlučuje, zbog poštovanja pomenutog pravila, a naglašavamo da je većina od 53 zemalja-članica evropske 'kuće fudbala' politički priznalo Kosovo".

U saopštenju se dodaje da su čelnici Izvršnog komiteta FIFA prošle godine jednostrano donijeli odluku o mogućnosti igranja prijateljskih utakmica klubova i mlađih selekcija sa teritorije Kosova u međunarodnim okvirima, ali pod jasno definisanim uslovima - učešće bez bilo kakvih nacionalnih simbola (zastava, himna, obilježje na dresu...).

"Vjerujemo da će čelnici FIFA imati i razumijevanja i skinuti 'slučaj Kosovo' kao eventualnu temu naredne sjednice Izvršnog komiteta, već da će se o toj problematici razgovarati kada se za to steknu svi uslovi", dodaje se u saopštenju FSS.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC