• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaha: Srbi su najbolji a ja sam Francuz!

Selektor reprezentacije Alžira Vahid Halilhodžić izjavio je da u ovom trenutku Srbija ima najbolje fudbalere u regiji, ali da nema ekipu.

 Vaha: Srbi su najbolji a ja sam Francuz!  Izvor: MONDO

Legendarni napadač Veleža, koji je odveo selekciju Alžira na Mundijal u Brazilu, dao je opširan intervju za sarajevsku "Slobodnu Bosnu" u kojem se između ostalog dotakao i "orlova", koji neće igrati na Svjetskom prvenstvu.

Na pitanje za koga će navijati u Brazilu, Vaha je kao iz topa ispalio da će to biti Alžir!

"Boga mi ja sam 101 % za Alžir! Da pobijedi... Kad idem na žrijeb, uvijek izvučem najgoru i najtežu grupu. Ali moram ići jer trebamo izabrati mjesto gdje ćemo boraviti tokom SP. A Bosna i Hercegovina ima kvalitetnu ekipu. Iako Srbija u ovom trenutku ima najkvalitetnije igrače iz regije. Ali, imati dobre igrače i imati dobru ekipu nije isto. To su potpuno dva različita pojma. Fudbal je puno kompleksniji nego što to mnogi misle", rekao je Halilhodžić.

Nekadašnji selektor Obale Slonovače I bivši trener brojnih francuskih klubova i zagrebačkog Dinama osvrnuo se i na državu BiH, koju ne "miriše" previše, barem u trenutnom stanju.

"Jednom sam u životu glasao: za nezavisnost BiH 1992. godine! Ali ne za nezavisnost ove BiH. Sadašnja BiH ne znam ni da li je država, šta je ovo? To je samo država gdje neki lopovi mogu da kradu. Ja sam Francuz, nosilac Legije časti. Živim u cijeloj Francuskoj. I zamjeraju mi kad kažem da sam Francuz. Neka te patriote dođu i kažu mi to. Ja sam Mostaru dao toliko stvari. Prvi sam se suprotstavio JNA, prvi sam u ovom gradu ranjen. Bio sam najbogatiji Mostarac prije rata. I znate li u čemu sam napustio grad? U farmerkama i košulji, da sa suprugom i dvoje djece živim u Parizu u stanu koji nije imao ni 30 kvadrata", dodao je Halilhodžić.

Prema njegovim riječima, na ovim prostorima se sve oprašta osim uspjeha…

"To je takva sredina, manje-više ista. Šta su moral i etika? To ovdje ne važi. Svaki moj susret sa Mostarom je više bolan nego sretan, više me obuzmu negativne nego pozitivne emocije. Ne volim doći u Mostar! Ovdje su u ratu htjeli da me ubiju, opljačkali su me, zapalili mi kuću. Ipak, vrlo sam ponosan na taj period. A slučajno sam izišao iz Mostara, inače više ne bih bio živ! Ali, kad slušam jednu nanu iz Srebrenice, koja je izgubila 17 članova porodice…Kad čuješ riječ Srebrenica ne smiješ kukati. Ovoj državi sam mnogo dao, a ništa nisam dobio zauzvrat. Bio sam naivan, mislio sam da se borimo protiv fašizma. Ma kakav fašizam? Gledalo se samo ko će više ukrasti. A kad to kažem, onda čujem za mene da govore kako se p*****išem. Zato mi je drago zbog uspjeha ‘zmajeva’. Pokazali su da ovdje ljudi mogu igrati zajedno i živjeti zajedno. Mada su neki tugovali što se njihova selekcija plasirala na Mundijal", zaključio je između ostalog popularni Vaha.

(MONDO, foto: mtnfootball.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC