• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće li Pape zvati sinovca u "zmajeve"?

Da li će Safet Sušić pozvati sinovca u selekciju BiH i krenuti stopama Ilije Petkovića i Cice Kranjčara koji su u nacionalne timove uvrstili sinove?

 Hoće li Pape zvati sinovca u "zmajeve"? Izvor: MONDO

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić mogao bi na svoj spisak "zmajeva" da uvrsti svog sinovca Sven-Tina Sušića, koji nastupa za splitski Hajduk.

Mladi zadnji vezni fudbaler Splićana ranije je nastupao za mlađe selekcije Belgije, nedavno je dobio poziv hrvatskog selektora U-21 tima Nenada Gračana da obuče "kockasti" dres, ali se sin nekadašnjeg asa Crvene zvezde Seada Sušića odlučio za Bosnu i Hercegovinu, piše sarajevsko "Oslobođenje".

"Počašćen sam izjavom Gračana i godi mi to što mi se nudi mogućnost da igram za mladu reprezentaciju Hrvatske. Ali moja velika želja je da zaigram za reprezentaciju BiH. O tome sanjam, da budem u ekipi koja će nastupiti u Brazilu sljedeće godine. To mi je velika inspiracija i motiv da pružim sve od sebe na svakoj utakmici",
poručio je mladi Sušić.

Sven-Tino rođen je u Sarajevu, ali je odrastao u Belgiji. Nedavno je dobio pasoš BiH i potpisao izjavu kojom se odriče sportskog državljanstva Belgije čime je jasno poručio da želi obući dres "zmajeva".

Elmir Pilav, sekretar stručnog štaba reprezentacije BiH, potvrdio je da su svi dokumenti prikupljeni, da je stigla potvrda iz belgijskog saveza i da je Sušić junior potpisao saglasnost o promjeni sportskog državljanstva.

"Kompletirali smo sve papire i poslali zahtjev u Svjetsku fudbalsku federaciju (FIFA)
za promjenu sportskog državljanstva. Sada se čeka još samo potvrda iz Ciriha",
rekao je Pilav.

A mi ćemo dodati i stričev ili amidžin poziv...



U Srbiji je jedan "sličan slučaj" izazvao pravu buru u fudbalskoj javnosti koja je u dobroj mjeri poremetili nastup tadašnje Srbije i Crne Gore na Mundijalu u Njemačkoj 2006. godine.

Podsjetimo, tadašnji selektor "plavih" Ilija Petković među putnike na Svjetsko prvenstvo uvrstio je rođenog sina Dušana, što je dočekano na nož u tamošnjim medijima.



Primjera je bilo i u Hrvatskoj kada je nekadašnji selektor Hrvata Zlatko "Cico" Kranjčar igru "vatrenih" bazirao oko sina Nike.

(MONDO, foto: zimbio.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC