• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin suspendovan zbog optužbi za namještanje

Bivši fudbaler Gabor Horvat je tokom suđenja za korupciju optužio Zorana Šupića da je učestvovao u namještanju meča u mađarskom šampionatu.

 Srbin suspendovan zbog optužbi za namještanje Izvor: MONDO

Srpski defanzivac i član kluba Lombard Papa Zoran Šupić u petak je morao na saslušanje u policiju, jer je ga je Horvat apostrofirao kao osobu koja je trebalo da učestvuje u namještanju meča DVTK - Njiređhoze (0:1) 2010. godine.

Šupić je tada bio na pozajmici u DVTK, a Gabor Horvat tvrdi da je upravo on trebalo da uzme novac i da ga poslije utakmice vrati, s obzirom da rezultat nije bio "naštelovan" prema dogovoru.

Srpski fudbaler ističe da nije učestvovao u namještanju meča i da spomenuti novac nikada nije ni vidio, no zbog optužbe za korupciju je svakako suspendovan od strane Fudbalskog saveza Mađarske.

"Dosta toga je izmišljeno jer oni koji su optuženi moraju da kažu bilo šta kako bi sebi smanjili kaznu. Nema tih para zbog kojih bih pristao da kaljam svoje ime i profesiju. Svaki put sam davao svoj maksimum, što može da se proveri na snimcima mečeva. Nikada tako nešto ne bih uradio i izuzetno mi je žao što zbog suspenzije ne mogu da pomognem svom sadašnjem klubu", rekao je Zoran Šupić i dodao: "Te sezone Horvat i ja smo bili saigrači, ali kako se on povrijedio pred početak sezone i nije uopšte igrao, viđao sam ga samo kada je dolazio na terapije na stadion".

Mađar Gabor Horvat priznao je još u februaru, uoči suđenja za korupciju njemu i još 45 drugih osumnjičenih, da je učestvovao u namještanju mečeva.

"Nisam mogao da izbjegnem namještanje mečeva. Kladio sam se na naše utakmice, koje su bile namještene i zaradio na njima dosta novca, ali sam ga lako i potrošio. Šteta je što sam bio na vrhuncu karijere kada se ova bolest raširila Mađarskom, a ja sam se lako zarazio, kao i mnogi drugi", rekao je prije nekoliko mjeseci Horvat, koji radi u Dubaiju kao lični trener.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Thomas Niedermueller )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC