• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo ostaje lider, Manijaci pokvarili derbi

Željezničar savladao Borac golom Muamera Svrake i 2013. godinu završio na liderskoj poziciji. Ponovo incidenti, "Manijaci" bakljama na "Lešinare".

 Željo ostaje lider, Manijaci pokvarili derbi Izvor: MONDO

Pred oko 3.000 gledalaca, Željezničar i Borac odigrali su izuzetno kvalitetan meč u kojem je domaćin stigao do minimalne pobjede.

Ipak, po ko zna koji put duel sarajevskog i banjalučkog premijerligaša obilježili su incidenti.

U 40. minutu na tribine stadiona "Grbavica" stglo je pedesetak navijača Borca, popularnih "Lešinara", koji su žestoko dočekani od strane domaćih simpatizera ili bolje rečeno huligana.

Tada su navijači domaćih "Manijaci", koji su se nalazili na sjevernoj tribini, jer je "njihova" južna bila prekrivena snijegom i zatvorena, zausli bakljama tribinu na kojoj su bili smješteni navijači Borca. Nakon što su "Manijaci" počeli da kidaju stolica i bacaju ih na sve strane, intervenisala je specijalna policija i spriječila veće incidente.

POGLEDAJTE

Nakon desetak minuta prekida, utakmica je nastavljena, a ubzo je uslijedio kraj prvog poluvremena.

Prethodno, već u 18. minutu, zbog ubacivanja petardi prema Borčevom golu, susret je nakratko bio prekinut.

Na samom startu nastavka aktuelni šampion stiže do prednosti. Muamer Svraka uspio je da savlada danas odličnog Asmira Avdukića i donese prednost svom timu. Ispostavile se na kraju da je to bio odlučujući gol na derbi meču 19. kola Premijer lige BiH.

Željezničar tako na zimsku pauzu odlazi sa prvog mjesta, dok mu u leđa gledaju Široki Brijeg, Zrinjski, Borac i Sarajevo.

TOK UTAKMICE:

90 - Kraj utakmice.

77 - Stefan Dujaković poveo je brz kontranad Borca, šutirao, Lončarić je intervenisao, lopta se zatim odbila do Smrake koji zamalo postiže autogol.

64 - Minut kasnije preslikana akcija, golman Borca nadmudrio ponovo je nadmudrio igrača Želje.

63 - Sjajan prodor Hodžića, uslijedio je šut, ali Avdukić još jednom odlično brani. U nastavku akcije Rijad Bajić nije uspio da dođe do lopte.

58 - GOOOL!!! Ništa se u drugom poluvremenu nije dešavalo do 58. minuta, a onda je aktuelni šampion došao u vođstvo. Prvo je pokušao Hodžić, lopta se zatim odbila do Muamera Svrake, koji pogađa mrežu Borca za 1:0.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme.

PRVO POLUVRIJEME:

45 - Nermin Jamak pokušao je da savlada Avdukića, ali je Nebojša Runić izblokirao njegov udarac.

45 - Nakon prekida od skoro 10 minuta nastavljen je meč. Navijači Borca napustili su stadion "Grbavica", a nakon par minuta vraćaju se, ali na istočnu tribinu.

43 - Novi prekid. Navijači Željezničara zasuli su bakljama tribinu na kojoj su navijači iz Banjaluke. Na sjevernoj tribini navijači su pokidali nekoliko stolica, pa je morala da interveniše i specijalna policija. Igrači idu ka svlačionicama!

39 - Uzvraća šampion preko Sadikovića. Ipak, i dalje nema golova.

32 - Dobra utakmica na "Grbavici" uprkos veoma lošem terenu. Oba tima igraju otvoreno, a sada su mogli Banjalučani doći do prednosti. Nakon velike gužve u šesnaestercu Željezničara i centaršuta Srđana Grahovca, lopte se dokopao Stefan Dujaković i šutirao, ali pravo u dobro postavljenog golmana "plavih".

26 - Odlična prilika za domaće. Damir Sadiković je uputio odličan udarac, ali Avdukić još bolje brani.

22 - Nastavljen je meč. Konačno i nešto od fudbalera Borca. Igor Žuržinov je šutirao, ali Filip Lončarić brani.

18 - Prekid utakmice. Navijači Željezničara, koji su smješteni na sjevernoj tribini (južna prekrivena snijegom i zatvorena), ubacili su petarde u teren, a sudija Edin Jakupović iz Bihaća odlučio je da nakratko prekine susret.

13 - Pokušaj Vernesa Selimovića odbranio je golman Banjalučana Asmir Avdukić.

7 - Fudbaleri Željezničara imaju terensku inicijativu, izveli su već tri kornera, ali i dalje bez ozbiljnijih prilika.

1 - Počeo je 70. međusobni duel Željezničara i Borca.

ŽELJEZNIČAR - BORAC 1:0 (0:0)

ŽELJEZNIČAR: Lončarić, Stanić, Hodžić, Selimović, Sadiković, Zeljković, Jamak, Svraka, Tomić, Hasanović, Urdinov. Trener: Dino Đurbuzović.

BORAC: Avdukić, Radulović, Žižović, Grahovac, Runić, Si. Dujaković, St. Dujaković, Petrović, Žuržinov, Grujić, Perović. Trener: Dragan Jović.

(MONDO, foto: Printscreen/BHT 1)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC