• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jojić čuva Partizan na vrhu

Golovima Miloša Jojića u 50. minutu iz penala i u 59. minutu iz slobodnog udarca, Partizan pobijedio Spartak 2:0 u 14. kolu JSL.

 Jojić čuva Partizan na vrhu Izvor: MONDO

Možda smo i dosadni sa stalnim pominjanjem Miloša Jojića u izvještajima sa utakmica Partizana, ali bez njega se ne može. Tačnije, Partizan bez njega ne može.

Nakon što je postigao odlučujući gol u prethodnom kolu protiv Voždovca na Vračaru, Jojić je u subotu donio nova tri boda crno-bijelima, golovima protiv Spartaka u 14. kolu JSL, pred praznim tribinama stadiona na Topčiderskom brdu.

Partizan - Spartak 2:0 (0:0). Miloš Jojić strijelac oba gola: u 50. minutu iz penala, a u 59. minutu iz sjajno izvedenog slobodnog udarca sa 18 metara.


Foto: Bojan Perić/Twitter

Sadržajna utakmica na stadionu u Humskoj, u kojoj je Patizan bio, ukupno gledano, bolji rival, ali je i Spartak imao svoje šanse i periode dobre igre. Subotički "plavi golubovi su pokazali da nisu jedna od ekipa koja dođe u Beograd sa potpuno defanzivnim opredjeljenjem, već da želi i da napadne, a za to kvaliteta, svakako, ima.

Nekoliko stvari treba izdvojiti sa ovog duela: osim čovjeka odluke Miloša Jojića, obilježili su ga i Filip Malbašić, koji je pokazao novo, bolje lice, pogotovo u prvom dijelu utakmice, Ivan Šaponjić koji je postao novi najmlađi debitant u istoriji Partizana, kao i Aleksandar Nosković, igrač Spartaka, koji je promašio nemoguće!

Partizan je nastavio pobjednički niz i potvrdio da izlazi iz krize koja je bila primjetna u ranijem dijelu sezone. Trener Vuk Rašović ponovo je morao da kombinuje, igra bez napadača, ali su crno-bijeli, i pored toga, ponovo uspjeli da ostvare trijumf. Pred utakmicu se javio novi problem - Andrija Živković je na zagrijavanju povrijedio zadnju ložu, pa je umjesto njega igrao Filip Malbašić.

Pokazalo se da je to bila dobra odluka, jer je Malbašić, uz Predraga Luku, bio daleko najopasniji igrač Partizana po gol Spartaka u prvom dijelu utakmice.

Imao je branilac titule prvaka države mnogo više loptu u posjedu od rivala, bolje i izglednije šanse, ali prvih 45 minuta završeno je 0:0. U tih 45 minuta, prvi je priprijetio Spartak, preko Antonića, čiji je udarac po zemlji odbranio Stojković, da bi Partizan, potom, u talasima, napadao i stvarao šanse.

Luka je pogodio stativu, Malbašić u dva, tri navrata, šutirao, Aleksić je sve branio, uključujući i najbolju šansu koju je isti igrač Partizana imao u posljednjem minutu prvog dijela.

Na početku drugog dijela, Partizan je došao do trijumfa i bodova. U 50. minutu penal (opisan je dolje u tekstu), a desetak minuta kasnije, Jojić je ponovo pokazao da je majstor za "slobodnjake".

Partizan je riješio "rebus" zvani Spartak, ali ova dva tima već za tri dana očekuje novi susret - u Kupu Srbije, ali u Subotici.

"Zadovoljan sam većim dijelom utakmice, igrali smo veoma dobro. Bilo je i nekih stvari kojima nisam zadovoljan, nekim praznim hodom. Šteta što nije bilo publike, jer je imalo šta da se vidi, i Spartak je imao svoje šanse. U svakom slučaju, zasluženo smo pobijedili", rekao je Rašović i najavo da će za kup utakmicu u srijedu "odmoriti nekoliko igrača", ne preciziravši koje.

Trener Spartaka Dragi Kanatlarovski je čestitao protivniku na pobjedi, ali je istakao da ekipa koju vodi ima šta da pokaže i da će se to tek vidjeti. Nije bio zadovoljan performansom svoje ekipe u prvom delu, ali zato jeste povalio igrače za predstavu u drugom dijelu meča.


- PRVO POLUVRIJEME -

5. minut: Za sada bez izglednijih šansi. Spartak je izveo jedan korner, a Partizan probao jednom preko Malbašića, a drugi put preko Luke.

7. minut: Luka je centrirao, Malbašić je krenuo na tu loptu, ali je odustao, a Branimir Aleksić nije dozvolio da mu lopta ode iza leđa.

13. minut: Luka je igrao "na petoparcu" na desnoj strani, lopta je došla do Ninkovića koji je ušao u šesnaesterac, ali mu je lopta već biježala pa nije uspei ozbiljnije da zaprijeti Aleksiću.

15. minut: Ponovo Ninković, sa gotovo istog mjesta, iskosa sa 13-14 metara, ovog puta snažniji udarac, ali i preko gola.

18. minut: Posjed lopte apsolutno je na strani Partizana. Osim kornera na samom početku meča, igrači Spartaka gotovo da nisu prešli centar.

19. minut: Nevjerovatni Saša Ilić. Iako najstariji na terenu, trči i bori se kao da je najmlađi.

20. minut: Konačno i napad Spartaka, ali Šarca niko nije ispratio. Zavrnuo je u srce šesnaesterca, ali tamo nije bilo nikog od njegovih saograča.

21. minut: Spartak se probudio. Novi napad preko Mrkele, ali je izblokiran u trenutku kada je mogao ozbiljno da ugrozi Stojkovića.

23. minut: Najbolja šansa na utakmici i to za Spartak! Puškarić je lijepo odvojio loptu na desno ka Antoniću, koji je napravio korak, dva, ušao u šesnaesterac, šutirao po zemlji, ali Stojković je nesavladiv.

25. minut: Nosković je "prodao tunel" Stankoviću, koji nije imao drugog rješenja osim da ga obori. Torbica je izveo prekid, ali je udarac Cicmila glavom prošao pored gola.

28. minut: Period bolje igre Subotičana. Lopta je mnogo više u posjedu gostiju, koji uglavnom napadaju sa desne strane.

30. minut: Posjed lopte u prvih pola sata: Partizan 76% - Spartak 24%. Ali, Partizan nije stvorio nijednu veliku priliku. Za razliku od gostiju koji su imali onaj udarac Antonića.

32. minut: Auuuh, kakva prilika za Partizan! Malbašić je odlično prošao po desnoj strani, zavrnuo u srce šesnaesterca, gdje je bio Luka, ali je pogodio stativu! U nastavku akcije, udarac Jojića, koji je Aleksić odbranio.

37. minut: Malbašić i Luka najopasniji po gol Spartaka. Najprije je Malbašić šutirao ka golu gostiju, Aleksić je odbio, pravo do Luke koji se vrzmao oko peterca i šutirao je iz okreta, ali je opet Aleksić ukrotio loptu.

38. minut: Ponovo Malbašić i Luka. Opet je Malbašić šutirao, Aleksić odbio loptu, Luka se taman spremao da ubaci loptu u mrežu kada je izblokiran.

42. minut: Opet akcija preko Malbašića, koji je dodao do Ninkovića, a snažan udarac mladog fudbalera Aleksić je zaustavio u dva navrata.

45. minut: Lijepa akcija Spartaka, opet sa desne strane, ali je udarac Torbice po zemlji bio lak plijen za Stojkovića.

45. minut: Kakva šansa za Malbašića! Izbio je sam pred Aleksića, malo iskosa, snažno je šutirao, ali je golman gostiju bio odlično postavljen.


- DRUGO POLUVRIJEME -

Foto: FK Partizan

49. minut: Penal za Partizan! Dejan Dimitrijević je oklijevao, nije pokazao na bijelu tačku, ali je poslije protesta igrača crno-bijelih i intervencije pomoćnika dosudio penal. Ninković je centrirao, a neko od igrača Spartaka je neko u vazduhu dodirnuo rukom i skrenuo let. I oko ovoga će biti polemike!

***Usporeni snimak: Centaršut u šesnaesterac, igrači Spartaka su povlačili za dres i Stankovića i Sašu Ilića, ali je penal sviran zbog toga što je Merkela igrao rukom.

50. minut: Jojić 1:0! Aleksić je krenuo u pravu stranu, ali je udarac bio jak.

58. minut: Ninković je krenuo solo, po lijevoj strani, išao kroz trojicu igrača gostiju, da bi dobio udarac u lice. Faul za Patizan, na oko 18 metara. Jojić je namjestio loptu, otprilike sa onog mjesta kada je pogodio u "vječitom derbiju".

59. minut: GOOOOOL! Jojić 2:0! Odličan "slobodnjak" i Aleksić je bio nemoćan.

66. minut: Kakva šansa za Spartak i kakav promašaj Noskovića! Džugurdić je sve lijepo uradio, prebacio je i Stojkovića, a Nosković sa 30 centimetara nije uspio da ubaci loptu u mrežu crno-bijelih!!!

76. minut: Debi kadeta Partizana Ivana Šaponjića u prvom timu crno-bijelih! Ušao je umjesto Malbašića. Šaponjić je najmlađi igrač u istoriji kluba koji je debitovao u prvenstvenom meču sa 16 godina, tri mjeseca i 28 dana. Prethodni najmlađi debitant bio je Dejan Marković sa 16 godina, četiri mjeseca i 26 dana.

78. minut: Prva prilika za Šaponjića, šutirao je sa sedam metara iskosa sa desne strane, ali neprecizno.

80. minut: Odličan udarac glavom Noskovića, gađao je mjesto gde se spajaju stativa i prečka, ali Stojković fenomenalno brani.

85. minut: Spartak razigran poslije dva primljena gola.

90. minut: Prilika i za Brašanca, ali je šutirao pored gola sa desetak metara.

Stadion Partizana
bez gledalaca
sudija: Dejan Dimitrijević.

žuti kartoni: Petrović (Partizan), Nosković (Spartak)

PARTIZAN: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Petrović, Saša Marković, Saša Ilić (od 68. minuta Brašanac), Jojić, Filip Malbašić (od 76. minuta Šaponjić), Ninković (od 88. minuta Đemba Đemba), Luka.

SPARTAK: Aleksić, Cicmil, Šarac (od 83. minuta Vojvodić), Torbica, Trivunović, Nosković, Antonić, Puškarić, Vidović, Radović, Mrkela (od 62. minuta Džugurdić).

IVAN ŠAPONJIĆ - REKORDER

Ovu utakmicu obilježio je i Ivan Šaponjić, kadet Patizana, koji je debitovao za prvi tim, čime je postao novi rekorder. Šaponjić je rođeni 2. avgusta 1997. godine. Debitovao je za prvi tim Partizana sa 16 godina, tri mjeseca i 28 dana.
- Sastavi timova -

PARTIZAN: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Petrović, Saša Marković, Saša Ilić, Jojić, Filip Malbašić, Ninković, Luka.

SPARTAK: Aleksić, Cicmil, Šarac, Torbica, Trivunović, Nosković, Antonić, Puškarić, Vidović, Radović, Mrkela.
(MONDO:Foto: AP Photo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC