• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Venger: Ozil je "ubica"

Trener Arsenala očaran Nijemcem i njegovim asistencijama. O dvostrukom strijelcu Remziju: "Pokazao je poštovanje prema svom bivšem klubu

 Venger: Ozil je "ubica" Izvor: MONDO

"Ozil ubija protivnika svojim pasovima", bila je prva izjava trenera Arsenala Arsena Vengera nakon pobjede svog tima nad Kardifom u gostima od 3:0, u kojoj je Nijemac turskog porijekla asistirao, a Ramzi i Metju Flamini pogađali.

Potez Vengera da ovog ljeta "iskešira" 50 miliona evra Real Madridu pokazala se kao BINGO. Ozil iz meča u meč pronalazi svoje saigrače kao na tacni, gađa ih u trepavice ili tačno u nogu.

Tako je bilo i u subotu popodne u Kardifu gdje je Ozil još jednom potvrdio da ima nevjerovatan pregled igre i još bolju loptu. Nije ni čudo što u Real Madridu, što navijači, što pojedini igrači još ne mogu da prežale što je odlučeno da bude prodat.

"Dao sam ti Ozila, duguješ mi bar večeru. Odluka o prodaji Ozila bila je moja. Doveli smo Gereta Bejla i bilo je teško da nađem mjesto i za Ozila, a njemu je potrebno da igra", slikovito je nedavno prokomentarisao trener Reala Karlo Anćeloti prodaju Ozila Arsenalu.

Ih, da je samo večera!

"Volim ovaj tim i ovaj klub", "bacio" je Ozil tvit poslije utakmice u Kardifu.

Aron Remzi je sa dva gola zakucao bivši klub. Nije se radovao, ali mu je cijeli stadion u Velsu aplaudirao.

Venger je odao priznanje Remziju i za taj potez i za to što je silno napredovao poslije povrede zbog koje je dugo pauzirao. Remzi je u prethodnih 13 prvenstvenih utakmica (računajući i ovu protiv Kardifa) postigao osam golova.

"Ovo vam je dokaz koliko je Remzi radio i napredovao. Bilo smo ovde prije dvije, tri godine, kada smo igrali kup utakmicu i on je doživio košmar. Ali, vratio se, što nam svima govori kakav je igrač. A pokazao je i kakva je osoba, jer se nije radovao golovima iz poštovanja prema svom bivšem klubu".

(MONDO:Foto: AP Photo/Alastair Grant)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC