• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan opet bez proljeća u Kupu Srbije!

Očajni crno-bijeli glatko poraženi od Spartaka u četvrtfinalu Kupa Srbije (0:2).

 Partizan opet bez proljeća u Kupu Srbije! Izvor: MONDO

U totalnom subotičkom sivilu, igrači Partizana mogu se i nečim pohvaliti. Ove sezone u Kupu Srbije napravili su korak više i takmičenje završavaju u četvrtfinalu, a ne u osmini što je bio slučaj proše jeseni kada ih je u Humskoj iznenadio Borac iz Čačka.

Šalu na stranu...

Spartak je pobijedio "parni valjak" u četvrtfinalu nacionalnog Kupa 2:0 (2:0) i zasluženo se našao u društvu najboljih ekipa najmasovnijeg domaćeg takmičenja.Strijelci za "golubove" bili su Dino Šarac u 11. i Aleksandar Nosković u 15. minutu.

Ponadali su se navijači Partizana da je kriza prošlost i da će njihov tim na posljednje dvije utakmice ove jeseni biti razigran, opasan i efikasan. Utakmica sa Spartakom u Humskoj, u 14. kolu Superlige, dodatno je podgrijala takvo raspoloženje, jer je tim Vuka Rašovića prilično rutinski stigao do bodova.

Ali, onda se "parni valjak", po ko zna koji put ove fudbalske jeseni, strovalio niz liticu i za njega je ostao samo jedan put ove sezone - superligaški. Malo, premalo kada se u obzir uzmu obećanja data na početku sezone. Realno, ako pogledamo koliko je uloženo u tim. Cijenu će poslije meča sa Čukaričkim vjerovatno platiti trener Rašović, kome je uprava Partizana, prema nezvaničnim informacijama, spremna da se zahvali.

Uvjeravali su u utorak u Zemunelu da je atmosfera u ekipi na najvišem mogućem nivou, da su se poslije tri vezane pobjede fudbaleri oslobodili bremena koje su na plećima nosili čitavu polusezonu, ali je viđeno na Gradskom stadionu u Subotici opovrgnulo te tvrdnje.

Spartak je nadigrao šampiona u svim elementima igre!

Možda zavarava inicijativa gostiju u drugom poluvremenu, međutim ona je posljedica taktike koju je poslije vođstva od 2:0 iz prvog dijela pripremio Dragi Kanatlarovski sa svojim saradnicima, svjesno čuvajući stečenu prednost.

Vjerovali ili ne, pobjeda domaćina mogla je da bude ubjedljivija. Sa druge strane, Partizan je imao samo jednu veliku priliku, ali je nonšalantni Nikola Ninković "oprostio" Spartaku. U drugom dijelu bilo je mnogo pokušaja crno-bijelih koji su se po pravilu završavali komplikovanim dodavanjima, lošim udarcima ili promašenim loptama.

Partizan je u odnosu na tim iz Beograda napravio samo dvije izmjene. Nemanju Petrovića na lijevom beku zamijenio je Vladimir Volkov, dok je Erik Đemba Đemba počeo umjesto Saše Ilića. Međutim, Kamerunac je pred kraj prvog dijela igre zbog povrede "vratio" mjesto u timu kapitenu, a mladi bek je odmah po povratku sa odmora zaigrao umjesto Volkova.

Vojislav Stanković je bio najviši u skoku poslije kornera u 11. minutu, ali je uspio da odbije loptu samo do ivice kaznenog prostora, gdje ju je "na prvu" sačekao Dino Šarac. Nije to bio toliko snažan šut, koliko precizan... Lopta je kroz "šumu" nogu pronašla put do stative, a potom i do mreže.

Već u 15. minutu Aleksandar Nosković je donio kapitalnu prednost Spartaku - 2:0. Vladimir Volkov je vrlo loše ispucao loptu na gol-aut liniji, samo do Džugurdića, akciju je preuzeo Šarac, pogledao je slobodnog Noskovića, ubacio u sredinu, a strijelac drugog gola reagovao majstorski, mnogo bolje nego prije četiri dana u Humskoj. Nosković tada nije uspio da sa gol linije pošalje loptu u mrežu.

SPARTAK: Jovanić, Cicmil, Kovačević (od 77' Vojvodić), Šarac, Torbica, Džugurdić (od 67' Farkaš), Trivunović, Nosković (od 86' Milić), Antonić, Puškarić, Radović.

PARTIZAN: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Volikov (od 46' Petrović), Đemba Đemba (od 40' Ilić), Marković, Jojić, Malbašić, Luka (od 76' Grbić), Ninković.

OFK slavio u Užicu
U drugoj utakmici igranoj u terminu od 13 časova OFK Beograd je kao gost savladao Slobodu Point. "Romantičari" su pobijedili 2:0, golovima Ješića u 27. i Čavrića u 81. minutu.

Od 16.00 igraju Jagodina i Donji Srem, a od 17.00 Crvena zvezda i Vojvodina.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC