• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP SRBIJE: Ispala i Zvezda, od Voše!

Novosađani sačuvali tradiciju nepobjedivosti na "Marakani" i slavili 3:1! Crveno-bijeli ostali bez povrijeđenog Miloša Ninkovića.

 KUP SRBIJE: Ispala i Zvezda, od Voše! Izvor: MONDO

Bar do subote, ostaće zapamćeno da je Crvena zvezda posljednji put pobijedila Vojvodinu na svom terenu 28. marta 2010. godine.

Vicešampion Srbije doživio je već uobičajeni poraz od Novosađana i u srijedu uveče, pred 7.500 svojih navijača:

CRVENA ZVEZDA - VOJVODINA 1:3 (0:1)

Strijelci za "lale" bili su Andrija Kaluđerović u 10, Enver Alivodić u 58. i Petar Škuletić u 71. minutu. Poraz domaćih ublažio je Dragan Mrđa, pogotkom u 73. minutu.

Ishodom posljednje četvrtfinalne utakmice pojašnjeno je da će u polufinalu Kupa Srbije učestvovati Spartak, OFK Beograd, Jagodina i Vojvodina!

Podjednako kao i poraz, zvezdaše će zabrinuti i činjenica da je vezista Miloš Ninković prinudno napustio igru sredinom drugog poluvremena, žaleći se na povredu koljena!

Naredni meč dva tima zakazan je za subotu popodne, na istom mjestu, u posljednjem "jesenjem" kolu Jelen Superlige Srbije.

Ako žele da ostanu u trci za preostali trofej, u svlačionici Crvene zvezde moraće da što prije nađu odgovor na loš trenutak, dodatno otežan svakodnevnim zahtjevima igrača da napuste Ljutice Bogdana.

Sa druge strane, trener "lala" Marko Nikolić očigledno je uspio da igračima skrene misli sa razmišljanja o odlasku iz kluba. Novosađani su odigrali meč organizovano, disciplinovano i u svakom trenutku znali šta žele.

Prednost su stekli već u desetom minutu, golom Andrije Kaluđerovića poslije efektne asistencije Envera Alivodića. Bivši napadač Crvene zvezde je "zalomio" Marka Petkovića i Gorana Gogića i preciznim udarcem sa desetak metara savladao Bobana Bajkovića.

Zvezda je do poluvremena zaprijetila samo udarcem Nenada Milijaša. U nastavku je jače krenula ka golu protivnika, ali bez konkretne ideje kako da postigne gol...

Za razliku od njih, crveno-bijeli iz Novog Sada su lakše stizali do prilika. Iskoristili su prvu u nastavku, u 58. minutu. Alivodić je iskoristio "otpadak" Arauha i duplirao prednost, koja je već poslije 13 minuta iznosila i 3:1.

Petar Škuletić razjasnio je ime pobjednika istrčavši "jedan na jedan" sa Bobanom Bajkovićem i pogodivši mrežu poslije diskutabilne procjene pomoćnika da se u momentu dodavanja nije nalazio u ofsajdu.

Prednost gostiju smanjena je dva minuta kasnije, poslije pogotkom Dragan Mrđe, koji je potom pogodio i stativu. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, iako je centarfor Zvezde pogodio i stativu.

ZVEZDA: Bajković - Petković, Krneta, Arauho, Mijailović - Gogić, Milijaš - Ninković (od 83' Savićević), Kasalica (od 61' Pečnik), Milunović - Dauda (46' Dauda).

VOJVODINA: Žakula - Nastić, Đurić, Vuković, Vulićević - Radoja, Vranješ (od 89' Tumbasević), Poletanović (od 86' Vukčević), Alivodić - Kaluđerović (od 63' Gaćinović), Škuletić.

Posljednjih pet međusobnih utakmica:

2011/12

Zvezda - Vojvodina 0:2, Vojvodina - Zvezda 2:1;

2012/13

Zvezda - Vojvodina 0:3, Vojvodina - Zvezda 3:0,

2013/14,

Zvezda - Vojvodina 1:3

REZULTATI ČETVRTFINALA KUPA:

Sloboda - OFK BEOGRAD 0:2 (0:1)
/Ješić 27', Čavrić 83'/

SPARTAK - Partizan 2:0 (2:0)
/Šarac 11', Nosković 15'/

JAGODINA - Donji Srem 4:1 (4:0)
/Lepović 11', Pešić 13', 31', 33' - Damnjanović 69'p/

Crvena zvezda - VOJVODINA 1:3 (0:1)
/Mrđa 73' - Kaluđerović 10', Alivodić 58', Mrđa 73'/

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC