• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP SRBIJE: Polufinale bez "vječitih", ponovo

Partizan, pa Crvena zvezda u srijedu eliminisani iz masovnijeg srpskog takmičenja. Pogledajte pregled četvrtfinalnih utakmica.

 KUP SRBIJE: Polufinale bez "vječitih", ponovo Izvor: MONDO

Ništa novo u srpskom fudbalu.

Kao i prošle godine, završnica Kupa Srbije proći će bez najtrofejnijih srpskih timova. U polufinalu će apsolutno zasluženo igrati Spartak, OFK Beograd, Jagodina i Vojvodina.

Tri od četiri ovosezonskih polufinalista došli su do te runde i minule takmičarske godine. Jedina razlika je plasman Spartaka na mjesto koje je prošle godine zauzeo Javor.

U srijedu su prvi plasman obezbijedili fudbaleri subotičkog Spartaka. Kod kuće su bili bolji od Partizana i ostvarili pobjedu 2:0, golovima Dina Šarca i Aleksandra Noskovića.

Izvršni direktor Spartaka Damir Džimović rekao je da trijumf nad crno-bijelima istorijski uspjeh za tim sa sjevera zemlje. Takođe, najavio je i da će Subotičani učiniti sve da iskoriste priliku i unesu u svoje vitrine vrijedan trofej.

"Tempirali smo formu za ovu utakmicu i kako smo najavljivali prethodnih dana, dali smo i više od maksimuma. Ova utakmica je bila za nas utakmica sezone. Na proljeće nas čeka dvomeč do finala i sigurno ćemo se u zimskoj pauzi posvetiti dovođenju pojačanja za istorijsko osvajanje Kupa", rekao je Džimović i dodao:

"Kup je najlakši put za izlazak na Evro scenu i evo cilj nam se ispunjava".

SPARTAK - PARTIZAN 2:0


I fudbaleri OFK Beograda ponovo su među najbolja četiri tima Kupa Srbije. Prošle godine su eliminisani u polufinalu, od Vojvodine. Hoće li ove godine imati više znanja i sreće?

Plasman u narednu rundu obezbijedili su pobedom nad Slobodom u Užicu, 2:0. Strijelci za "romantičare" bili su Aleksandar Čavrić i njegov imenjak Ješić.

SLOBODA - OFK BEOGRAD 0:2


Treći meč dana donio je i najviše golova. Jagodina je lako i ubjedljivo pobijedila Donji Srem, 4:1, zahvaljujući razigranom Aleksandru Pešiću.

Mladi reprezentativac Srbije stigao je među "ćurane" krajem ljeta i krajem polusezone potvrdio da je legitimni nasljednik Miloša "Popaja" Stojanovića.

Branilac trofeja Kupa Srbije je Jagodina.

Bivši napadač moldavskog Šerifa postigao je u pretprošlom kolu Superlige dva gola uz asistenciju, protiv Vojvodine (3:0). Potom je, minulog vikenda, pogotkom riješio duel Javora i Jagodine.

U srijedu je sa tri gola u mreži Pećinčana potvrdio odličnu formu i "pogurao" branioca trofeja ka završnici Kupa.

Strijelac za domaće bio je i Miloš Lepović, dok su gosti ublažili poraz pogotkom Ognjena Damnjanovića, sa bele tačke u 69. minutu.

JAGODINA - DONJI SREM 4:1


U završnom meču dana, Vojvodina je još jednom dokazala da joj "leže" beogradski "vječiti" i da bi vjerovatno bila šampion zemlje da ne mora da igra i protiv "manjih" klubova.

Ove jeseni je već pobijedila Partizan, u prvenstvu. U srijedu je, peti put uzastopno bila bolja i od Crvene zvezde, golovima Andrije Kaluđerovića (nije slavio jer je igrao za Zvezdu), Envera Alivodića i Petra Škuletića - 3:1.

Poraz domaćih pred subotnji duel sa istim timom ublažio je Dragan Mrđa, golom u 73. minutu.

Trener gostiju Marko Nikolić smireno je sabirao utiske pred novinarima poslije utakmice.

"Zadovoljan sam pobjedom i plasmanom u polufinale, ali nas u subotu čeka nova utakmica i nema mnogo razloga da se veselimo, iako je ovo bila velika pobjeda", rekao je on na konferenciji u Medija centru Crvene zvezde.

"Moramo naći rezerve energije. Ponovo ličimo na onaj tim sa početka sezone. Moji igračli su pokazali ogromnu želju i borbenost, početkom drugog poluvremena izdržali su nalet i pritisak Zvezde i na vrijeme postigli drugi gol. Kada je ličilo na to da će biti gotovo, Zvezda se vratila, ali se ipak mirno završilo", dodao je Nikolić.

CRVENA ZVEZDA - VOJVODINA 1:3


Polufinalni mečevi Kupa Srbije biće odigrani 26. marta i 9. aprila naredne godine, a finale je zakazano za 7. maj.

Spartak nikada nije osvajao Kup. OFK Beograd u svojim vitrinama ima jedan trofej Kupa Kraljevine Jugoslavije i jedan SFR Jugoslavije. Jagodina je minulog proljeća osvojila svoj prvi trofej tog takmičenja.

Novosađani su čak šest puta igrali u finalu (1951, 1997, 2007, 2010, 2011. i 2013) i svih šest puta gledali kako rival podiže trofej.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC