• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bata Mirković i Drulović: Rade, srećno!

Zoran Mirković, Ljubinko Drulović i dio sekcije veterana FK Rad posjetili su u četvrtak Banjicu i upoznali se sa novim rukovodstvom kluba.

 Bata Mirković i Drulović: Rade, srećno! Izvor: MONDO

Stadionom u Crnotravskoj ulici od utorka duvaju novi vjetrovi.

Novi Upravni odbor Fudbalskog kluba Rad preuzeo je klub prije dva dana, najavio početak borbe za finansijski oporavak i opstanak u Jelen Superligi.

Trenutna situacija na Banjici nije dobra. "Građevinari" zauzimaju posljednju poziciju na prvenstvenoj tabeli i bore se sa velikim finansijskim i infrastrukturnim problemima.

Podršku ekipi i novom rukovodstvu u četvrtak su pružili veterani kluba, među kojima su bili i bivši reprezentativci Zoran Bata Mirković i Ljubinko Drulović.

"Došli smo da se upoznamo sa novim rukovodstvom. Želja svih nas je da Rad opstane i da u teškim uslovima napravi čvrste temelje za naredni period", rekao je Mirković.

Bivši internacionalac evocira lijepe uspomene svaki put kada posjeti stadion na Banjici.

"Davno je bilo kada sam došao ovde. Počeo sam daleke '86 godine i bio do '93. Sigurno da vučem najljepše uspomene iz tog perioda. Imao sam neviđenu sreću kada sam ovde banuo pravo sa ulice i došao u ruke izuzetnih pedagoga i stručnjaka, pokojnog deda Mlađe Mitrovića, čika Grbe Radenovića... Oni su nas naučili i prvim fudbalskim koracima. Uz to, naučili su nas da postanemo ljudi i da budemo korisni za ovo društvo".

"Poslije toga sam prešao u prvi tim i nastavio dalje ka Partizanu, Italiji, reprezentaciji. Rad je uvijek imao dušu i idealan je za mlade fudbalere, dobra odskočna daska. Kroz Rad je prošlo toliko asova da bi nam bilo potrebno mnogo vremena da ih nabrojimo: Vlada Jugović, Miroslav Đukić, Miroslav Stević, Ljubinko Drulović, Taševski, Pejčinović, Tomović i tako dalje... ", dodao je Mirković.

"Bata" je poslije Rada igrao za Partizan, Atalantu, Juventus, Fenerbahče i ponovo Partizan. Podjednako uspješnu igračku karijeru napravio je i perspektivni trener Ljubinko Drulović.

Foto: MN Press
On je među "građevinare" došao 1990. godine, iz užičke Slobode. Iz Crnotravske je otišao 1992. u Žil Visente, odakle ga je karijera vodila u Porto, Benfiku, Partizan i Penafijel.

"Želim ekipi da sačuva superligaški status, a da zatim pokuša da se vrati na evropski put. Rad ima svetlu budućnost i nadam se da će uspjeti da reši probleme finansijske prirode", rekao je Drulović.

Pod njegovim vođstvom, četvorica mladih fudbalera Rada bili su dio zlatne U-19 reprezentacije Srbije koja je letos osvojila Evropsko prvenstvo.

To su Uroš Đurđević, Andrija Luković, Nikola Antić i Slobodan Urošević.

"Imao sam tu sreću da sarađujem sa njima i da postanemo prvaci Evrope. To je veliki korak za njih, a želim im da svakodnevno rade i naprave uspješne karijere".

Lijepe želje je usmjerio i ka Fudbalskom klubu Rad.

"Naravno, sa Banjice nosim lijepe uspomene. Rad je praktično bio moj posljednji klub prije odlaska u inostranstvo. Proveo sam lijepe dvije i po godine, bio sam i kapiten kluba. Rad je poznat kao klub koji je stvorio veliki broj dobrih igrača i nastavio da stvara, još to radi. Nadam se da će tako biti i u budućnosti... Uvijek je bilo zadovoljstvo vratiti se na Banjicu, u klub koji mnogo volim".

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC