• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džajić: Gledam Planića, doveo bih ga odmah...

U Crvenoj zvezdi u nevjerici gledaju kako Bogdan Planić igra u OFK Beogradu i trude se da se slične stvari ne dogode ove zime.

 Džajić: Gledam Planića, doveo bih ga odmah... Izvor: MONDO

Bogdan Planić, 21-godišnji štoper OFK Beograda, nije jedini igrač koji ljetos nije došao u Crvenu zvezdu zbog nekoliko različitih instanci u Ljutice Bogdana koje su se pitale o tome kako će klub poslovati u prelaznom roku.

Ali, možda je ovaj 190 centimetara visoki Užičanin najočigledniji primjer pogubnih posljedica formiranja Sportske komisije i neophodnosti da postoji apsolutno jedinstvo unutar Upravnog odbora prilikom dovođenja novih fudbalera.

Šta god da se dogodilo u slučaju bivšeg igrača Jedinstva iz Užica, a postoje indicije da jedan dio rukovodstva "nije htio igrača kojeg sa Zlatibora dovodi Milovan Đorić, popularni Bata Đora", on je završio u OFK Beogradu i na 14 primjera ove jeseni pokazao koliko je Crvena zvezda - izgubila.

"Sad kad sam gledao Planića, ma odmah bih ga uzeo! Brži je od Mrđe koji je najbrži igrač Zvezde", sležući ramenima rekao je predsjednik Crvene zvezde Dragan Džajić poslije jeseni u kojoj se potvrdilo da njegov klub ima dva talentovana štopera, Jovana Krnetu i Darka Lazića, ali da nema dobitni tandem u centru odbrane.

"To je sad gotovo, moramo da tražimo drugačija rješenja. I moraćemo u budućnosti mnogo brže da reagujemo", konstatovao je sportski direktor Zoran Stojadinović, dan poslije eliminacije u četvrtfinalu Kupa Srbije od Vojvodine (1:3) povela priča o neophodnosti da se pojača, ne samo odbrana, već i ostale linije tima.

Ipak, u Zvezdi su uvjereni da u Srbiji i dalje postoje igrači poput Planića, koje treba prepoznati na vrijeme i na kojima bi najpopularniji srpski klub mogao da se iskupi za skupu grešku.

Ko je Planić?

Momak je rođen 19. januara 1992. godine u Užicu, počeo je u Slobodi, odakle je zime 2012. kao slobodan igrač otišao u Bežaniju. Poslije samo šest mjeseci u Beogradu, vratio se u rodni grad prije godinu i po dana i zaigrao za Jedinstvo Putevi.

U sezoni 2012/13, Planić je u Prvoj ligi Srbije odigrao 33 od 34 utakmice, nije zamijenjen NIJEDNOM, postigao je tri gola, od čega jedan u sopstvenu mrežu i, pošto je to promaklo brojnoj grupi odgovornih za transfere u Crvenoj zvezdi, nije promaklo oštrom oku prvog čovjeka OFK Beograda Zvezdana Terzića, koji će njegov odlazak - jednog dana - skupo naplatiti.

Trenutno, Planićeva vrijednost procijenjuje se na oko pola miliona evra, ali treba reći da je tek zakoračio u najjače srpsko društvo i za "romantičare" odigrao 14 mečeva u Superligi i dva u Kupu Srbije, uz jedan postignut gol.

S obzirom na to da smo priču počeli od Crvene zvezde, nedavne promjene u načinu rukovođenja klubom i ukidanje Sportske komisije u sastavu Slaviša Kokeza, Aleksandar Antić, Blažo Stojanović, trebalo bi da pojednostavi i skrati proceduru prilikom odlučivanja u prelaznom roku: o svemu će odlučivati Dragan Džajić i Zoran Stojadinović.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC