• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić za MONDO: Sa Nigerijom za drugo mjesto!

Bosna i Hercegovina premijerni meč na Svjetskom prvenstvu igraće protiv Argentine na stadionu Marakana! U grupi F su još Iran i Nigerija.

 Sušić za MONDO: Sa Nigerijom za drugo mjesto! Izvor: MONDO

Reprezentacija Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine igraće u grupi F sa selekcijama Argentine, Irana i Nigerije, odlučeno je žrijebom.

Odmah nakon žrijeba, selektor BiH Safet Sušić u razgovoru za MONDO istakao je da je zadovoljan protivnicima.

"Nisam nezadovoljan. Možda je moglo da bude malo bolje, ali isto tako moglo je i gore. Kada pogledamo u kakvoj su grupi recimo Hrvati, ne smijemo se žaliti", rekao je popularni Pape za MONDO.

"Sa nama će igrati Argentina, koja je apsolutni favorit, ne samo u našoj grupi, nego i za titulu svjetskog šampiona. Mislim da će borba za drugo mjesto biti između nas i Nigerije. Iako selekciju Nigerije ne poznajem baš najbolje, oni kontantno nastupaju na svjetskim prvenstvima, velika su zemlja, imaju mnogo fudbalera i sigurno da se radi o kvalitetnoj reprezentaciji. Iran ne treba potcijeniti, ali mislim da smo bolji od njih", naglasio je Sušić.

Nakon premijere protiv "gaučosa" 15. juna na stadionu Marakana i Rio de Žaneiru, Bosnu i Hercegovinu u drugom kolu očekuje meč sa Nigerijom (21. jun), dok će rival u posljednjoj utakmici četiri dana kasnije biti Iran.

"Nije dobro što ćemo prvu utakmicu igrati protiv najjačeg protivnika, jer ne bih volio da startujemo porazom. Teško je očekivati da protiv Argentine možemo napraviti neko iznenađenje, iako se u fudbalu nikad ništa ne zna. Već druga utakmica protiv Nigerije mogla bi biti odlučujuća za plasman u drugi krug takmičenja", svjestan je selektor BiH.

Svjetsko prvenstvo biće otvoreno utakmicom grupe A između domaćina Brazila i Hrvatske. Pitali smo selektora Sušića da kratko prokomentariše i ovu grupu.

"Kada vidimo kakvu su grupu dobili Hrvati, mi moramo biti zadovoljni. Grupa A je daleko teža od naše. Ipak, reprezentacija Hrvatske ima daleko više iskustva od nas. Ovo će im biti četvrti Mundijal na kojem učestvuju. Smatram da je Brazil tu favorit i da će sigurno proći dalje, dok će se Hrvatska zajedno sa Meksikom i Kamerunom boriti za drugo mjesto"
, rekao je Sušić.

Svjetsko prvenstvo u Brazilu na programu je od 12. juna do 13. jula 2013. godine.

(Bojan Jakovljević - MONDO, foto: FSBiH)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC