• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fadilj Vokri: Grobari bili i ostali najbolji

Legendarni fudbaler Partizana, sada predsjednik FS Kosovo rado se sjeća igranja u crno-bijelom dresu.

 Fadilj Vokri: Grobari bili i ostali najbolji Izvor: MONDO

Navijači Partizana ga pamte po mnogim golovima, a prije svega po onom na stadionu Crvene zvezde, kojim su crno-bijeli prokrčili put do finala tadašnjeg Kupa Maršala Tita i osvajanja trofeja.

Fadilj Vokri, nekadašnja crno-bijela "desetka", u razgovoru za "Politiku" kaže da mu je ta utakmica najradosniji trenutak u Partizanovom dresu.

"Bez dileme, najradosniji trenutak je vječiti derbi, igran u polufinalu kupa države (sezona 1988/89.). Dobili smo ih na JNA 2:1, a oni su veći dio revanša na svom terenu vodili 1:0, što im je bilo potrebno za prolaz. Uspio sam da im dam gol oko 80. minuta i prošli smo u finale. Tamo smo savladali Velež 6:1 i Partizan je poslije četiri decenije pauze uspio da osvoji Kup Maršala Tita", rekao je Vokri.

VIDEO

Vokri kaže da, bez obzira na ono što se dogodilo od raspada SFRJ, do danas, ostao veliki navijač Partizana i da prati sve rezultate crno-bijelih.

"Opadanje kroz koje danas prolazi fudbal na prostoru bivše Jugoslavije je prirodno, s obzirom na to da se nekada igrala liga u zemlji u kojoj je živjelo 22 miliona ljudi. Na početku svake sezone bilo je sedam do osam ozbiljnih klubova, od ukupno 18, koji su lako mogli da osvoje šampionsku titulu. Bilo je mnogo jakih utakmica. Bez takve konkurencije teško je porediti se sa evropskim klubovima", primjećuje Vokri.

Pad kvaliteta fudbala, povukao je sa sobom još neke stvari, poput nereda na tribinama, ali...

"Za mene će navijači Partizana, onako kako ih pamtim dok sam igrao u tom klubu, uvijek biti ne među najboljima, nego najbolji na prostoru bivše Jugoslavije. Često smo mi igrači u bašti restorana pokraj stadiona JNA sa njima provodili više vremena, nego u sopstvenim kućama",
prisjeća se Vokri.

(MONDO, foto: MN Press/arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC