• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A, večeras: Milan - Roma!

Ljubitelji fudbala u ponedjeljak uveče biće "zakucani" za fotelju, uz program "Arene sport": Milan - Roma u velikom derbiju 16. kola Serije A.

 A, večeras: Milan - Roma! Izvor: MONDO

Ponedjeljak, 20.45, "Arena sport": Milan - Roma!

Jedan od derbija 16. kola Serije A ostavljen je za ponedjeljak uveče i privlači veliku pažnju, uprkos činjenici da je Milan više tim koji bi - prema osvojenim bodovima i formi - trebalo da brine o opstanku, nego o borbi za titulu, u kojoj Roma pokušava da ostane.

Milan dočekuje Romu sa svega jednom pobjedom u sedam odigranih utakmica u Seriji A, dok je Roma u prošlom kolu, protiv Fiorentine na "Olimpiku" (2:1) prekinula niz od četiri uzastopna remija, čime je prepustila čelo tabele Juventusu.

Romanisti stižu u Milano osokoljeni oporavkom legendarnog Frančeska Totija, bez kojeg su igrali od sredine oktobra i bez kojeg imaju skor 3-4-0. A, Milan? Sa uveliko 17 bodova zaostatka za trećeplasiranim Napolijem, u ovom trenutku posljednjim timom koji bi se domogao Lige šampiona, ekipa Masimilijana Alegrija pokušaće da sačuva obraz i podigne atmoferu i formu do proljeća, kada će mimo svih očekivanja biti jedini italijanski predstavnik u osmini finala Lige šampiona.

Ove sezone osporavani Alegri trebalo je da preuzme Romu prošlog ljeta...

"Zvali su me i drugi klubovi, ali ne žalim što nisam promijenio sredinu jer sam srećan što sam u Milanu i što mogu da završim započet posao. Moram da dam komplimente Romi koja je izgradila tehnički i fizički snažnu ekipu s trenerom koji se brzo snašao u italijanskom fudbalu. Primili su jako malo golova, a to je pokazatelj zašto su pri samom vrhu tabele. Oni su čvrsti i ako povedu, teško se vraća u utakmicu protiv njih. Osim Totija ponovno najbolje izvlače iz De Rosija, dok je Žervinjo bio kvalitetno pojačanje. Ljajić i Destro su obećavajući mladi igraći i Roma je sve u svemu težak protivnik".

Problemi s povredama ove sezone su konstanta kod Milana. Za duel s Romom Alegri je pozvao 21 igrača među kojima nema rezervnog golmana Amelije, štopera Silvestrea, bekova Abatea i Konstanta, veziste Birse, kao i napadača Robinja i El Šaravija. Među kandidatima za nastup nalazi se napadač Pacini koji je dugo bio van terena, kao i bek Emanuelson koji je posljednjih dana trenirao smanjenim intenzitetom.

Alegri kaže da ne žali što nije ljetos preuzeo Romu, ali u Rimu još manje žale za njim budući da se Rudi Garsija pokazao kao fenomenalno rješenje. Nakon rekordnog pobjedničkog niza, Garsijina ekipa zaređala je s remijima sve do pobjede nad Fiorentinom u prošlom kolu (2:1). Bio je to sjajan susret u kojem šansi nije nedostajalo s obje strane.

"Svi znamo da su Baloteli i Kaka dva sjajna igrača. Mario može da postigne gol u svakoj utakmici, dok mi se Riki jako sviđa jer je kompletan igrač. Moramo dati sve od sebe da osiguramo da ova dva igrača ne dobiju prostor, ali Milan nisu samo njih dvojica. Znamo da je igranje na njihovom stadionu teško, ali idemo u Milano po pobjedu".

Gostujući trener poveo je 23 igrača na put, među kojima nema važnog veziste Pjanića koji je suspendovan. Njega će zamijeniti Bredli. U napad vraća se kapiten Toti uz kojeg bi od prve minute trebalo da zaigraju Žervinjo i Florenci. Garsija ne može da računa ni na Borijela, koji je 2010. bio strijelac u posljednjoj pobjedi Rome na "San Siru", kada je Milan u pitanju.

"Vučica" je ove sezone već jednom pobijedila u Milanu, protiv Intera (0:3).

TABELA: Juventus 43, Roma (-1) 37, Napoli 35, Fiorentina 30, Inter 28, Verona 26, Torino 22, Lacio 20, Đenova 20, Parma 19, Kaljari 19, Milan (-1) 18, Atalanta 18, Sampdorija 17, Udineze 17, Kjevo 15, Sasuolo 14, Livorno 13, Bolonja 12, Katanija 10.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Dino Panato)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC