• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Joco Stokić tuži Borac

Najbolji igrač i strijelac Banjalučana namjerava da tuži klub, koji ga je suspendovao i novčano kaznio nakon odlaska na probu u Južnu Koreju.

 Joco Stokić tuži Borac Izvor: MONDO

"Sportki žurnal" došao je do informacije da je jesenji šampion Premijer lige BiH odlučio da kazni svog igrača sa 17.000 KM, nakon što je navodno samovoljno otišao u Aziju, kako bi pokušao da se izbori za ugovor u jednom južnokorejskom klubu.

"Ne mogu da vjerujem! Kažnjen sam sa onom sumom koju meni duguje klub, a imao sam usmjeno odobrenje direktora i sportskog direktora da mogu da otputujem u Južnu Koreju na pregovore. Za koji dan doći ću u Banjaluku i održati sastanak sa čelnicima Borca, porazgovaraću otvoreno o svemu da vidim u čemu je problem. Za suspenziju i kaznu sam saznao iz štampe, a ako je to tačno odmah automatski slijedi moja tužba prema klubu za dug koji ću podnijeti u Fudbalski savez BiH i SIPA-u", rekao je Stokić.

Stokić je u duelu pretposljednjeg kola u 2013. godini protiv Olimpika na Gradskom stadionu zaradio treću javnu opomenu, zbog čega nije mogao da pomogne svojim saigračima u derbiju protiv Željezničara, u kojem je Borac poražen 0:1.

Iz banjalučkog premijerligaša navodno tvrde da je sve bilo unaprijed smišljeno od strane Stokića, kako bi najbolji strijelac Borca mogao nesmetano da otputuje u Južnu Koreju.

"To su smiješne stvari. Karton sam dobio u žaru borbe, jer mi je bilo stalo da pobijedimo Olimpik i zadržimo se na vodećoj poziciji. Nažalost, bio je treći, suspendujući. Ne mogu da vjerujem da su me optužili na takav način. I to ću da razjasnim, jer isto tako mogu da kažem i ja da su sudiji namjerno rekli da mi pokaže žuti karton. Ponavljam, u Koreju sam otišao uz odobrenje ljudi iz kluba", razočaran je najbolji igrač Borca.

Sportski direktor crveno-plavih Branislav Krunić naglasio je da će neke stvari ubuduće morati da se promijene.

"Tačno je da je Joco Stokić suspendovan i neke stvari u klubu i oko njega moraju da se promijene. Neće više Borac biti supermarket za menadžere da svako može da uđe u njega i uzme ono što mu treba. Svako će morati da plati propisano obeštećenje ukoliko želi nekog od naših igrača koji su pod ugovorom. Želimo da radimo i poslujemo na krajnje ozbiljan, profesionalan i korektan način. Mi se tako ponašamo, a to isto tražimo i od onih koje interesuju naši fudbaleri", zaključio je Krunić.

Borac je već ostao bez standardnog defanzivca Borisa Raspudića, koji bi karijeru trebao nastaviti u klubu DPMM iz Bruneja, a još nekoliko igrača najavilo je da će tokom zimskog prelaznog roka napustiti klub iz Platonove ulice.

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC