• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Ćiro Blažević šetao protiv ćirilice!?

Grupi od oko 300 članova Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara u ponedjeljak se pridružio u šetnji Zagrebom i bivši selektor BiH Miroslav Ćiro Blažević!

 I Ćiro Blažević šetao protiv ćirilice!? Izvor: MONDO

Trener svih trenera je poznat i kao veliki ljubitelj Franje Tuđmana, ali je očigledno zaboravio da se njegov idol, bivši hrvatski predsjednik lično zalagao za uvođenje dvojezičnosti, davanje prava nacionalnim manjinama, I da je ustavni zakon koji reguliše dvojezičnost donesen baš u vrijeme HDZ-a, kojeg je Ćiro uvijek podržavao, prenose Novosti.

Ćiro se u posljednje vrijeme politički malo eksponira, ali je nedavno branio i fudbalera Josipa Šimunića za kojeg je rekao da nema pojma ni šta je NDH, ni Maks Luburić. Ćiro često govori i o svojoj braći, Anti i Josi, koji su bili kao mladići ustaše, a ubijeni su tokom rata.

"Ne opravdavam zločine ustaša, nije ni moj otac opravdavao sinove koji su otišli u ustaše. Sve što je protiv čovječnosti i civilizovanog ponašanja ne opravdavam", kaže Ćiro, koji je kritikovao i ustaški poklič "Za dom spremni" na stadionima.

Ćiro i sada ponekad navrati na skupove HDZ-a i govori protiv "terora crvenih", ali sa sve manje žara. Ćiro je bio i poslanik HDZ-a u Skupštini grada Zagreba, ali je tamo održavao skladne odnose sa Milanom Bandićem i SDP-ovim gradskih šefom Davorom Bernardićem. Posebno je dobre odnose imao sa bivšom sekretaricom Ivice Račana, Ivanom Mlinar Horvat.

Ćiro je veliki prijatelj i sa bivšom premijerkom Jadrankom Kosor i protivio se kada su je izbacili iz HDZ-a. Kosorova je u posljednje vrijeme veoma oštro govorila o akcijama vukovarskog Štaba, zamjerajući da se uopšte dira u prava manjina i zauzela se za ćirilicu u Vukovaru.

Od poznatih koji su u ponedjeljak podržali Štab prilikom predaje 630.000 potpisa za raspisivanje referenduma bio je samo Ćiro.

(MONDO, foto: Google)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC