• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić novi trener Partizana!

Više nema dileme: Marko Nikolić novi je trener Partizana, a Vuk Rašović bivši.

 Nikolić novi trener Partizana! Izvor: MONDO

Poslije višenedjeljnog nagađanja, otkrivanja provjerenih i poluprovjerenih informacija i odbijanja svih strana da javno govore, fudbaleri Partizana dobili su novog trenera.

Marko Nikolić (34), doskorašnji šef struke Vojvodine i dugogodišnji trener Rada, u ponedjeljak će i definitivno biti postavljen na mjesto trenera crno-bijelih! Potpisaće ugovor na dvije i po godine.

Zajedno sa njim u Humsku će doći i pomoćnici Bojan Leontijević, Radoje Smiljanić i Goran Basarić. Radiša Ilić će ostati trener golmana, a Ljubiša Ranković sekretar stručnog štaba.

U toku je sjednica Upravnog odbora crno-bijelih, poslije koje će ta odluka biti i javno saopštena.

Nikolić će preuzeti tim na prvom mjestu tabele Jelen Superlige Srbije, sa bodom prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu.

Ta informacija nagovještena je i u ponedjeljak ujutro, kada su novinari pozvani na večernju konferenciju za novinare. I klub i Nikolić su ostali "zakopčani" za novinare do posljednjeg dana, a perspektivni trener o tome nije htio da priča ni u subotu uveče, na proslavi veterana FK Rad.

"Ćutaću, iz poštovanja prema Vuku Rašoviću", poručio je tom prilikom.

Pod Nikolićevim vođstvom, Vojvodina je minulog ljeta došla nadomak istorijskog uspjeha - plasmana u Ligu Evrope. Nažalost, "lale" su stale u baražu za to takmičenje, a potom pod pritiskom velikih finansijskih problema tradicionalno "štucala" u prvenstvu.

Novosađani su zimsku pauzu dočekali na petom mjestu tabele, sa devet bodova zaostatka za liderom, o kome će od večeras brinuti upravo Nikolić.

Partizan je za posljednjih šest šampionskih sezona promijenio osam trenera i svi su osvojili titulu osim Vladimira Vermezovića i Gorana Stevanovića.

Prije epizode u Vojvodini, perspektivni trener brinuo je u Radu, koji je napustio na kraju prošle sezone. "Građevinare" je vodio u dva navrata, od jeseni 2008. do maja 2011, pa od marta 2012. do kraja juna 2013. Pod Nikolićevim vođstvom, Rad je obezbijedio i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Pored "lala" i "građevinara", perspektivni trener radio je i kao selektor omladinske reprezentacije Srbije.

Zanimljiv je podatak da je Nikolić deset puta vodio timove protiv Partizana i čak devet puta izgubio do ove jeseni, kada je sa Vojvodinom pobijedio crno-bijele u Novom Sadu (2:1).

(Vladimir Sukdolak, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC