• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA nije zabranila utakmice selekciji RS!

FIFA nije zabranila odigravanje utakmica selekcijama RS jer takav zahtjev nije još ni upućen Cirih, potvrđeno je MONDU u FSRS.

 FIFA nije zabranila utakmice selekciji RS! Izvor: MONDO

Pojedini sarajevski portali plasirali su informaciju da je FIFA zabranila odigravanje utakmica selekciji RS-a, iako je Fudbalski savez RS već imao u planu odigravanje meča sa Srbijom u Banjaluci, koju je ubrzo prenio veliki mrdoj bh. madija, ali takva odluka nije donesena.

FIFA nije ni dobila nikakav zahtjev za odigravanje meča, koji bi mogla prihvatiti ili odbiti, jer FSRS i Fudbalski savez Srbije još nisu dogovorili termin odigravanja prijateljske utakmice, a FSRS čak nije ni taj koji će tražiti saglasnost od FIFA.

“Fudbalski savez Srbije tek kad se utvrdi eventualni termin za odigravanje te utakmice tražiće saglasnost FIFA. FS RS neće ni slati nikakvu dokumentaciju u FIFA. Za nas svaku vrstu saglasnosti traži FS BiH. Mi smo od FSBiH dobili saglasnost za tu utakmicu, sad je na potezu FS Srbije da predloži termin i nakon toga se traž saglasnost FIFA. Pošto nikakav termin u ovom trenutku i nikakva aktivnost u ovom momentu nije aktuelna to jedino može biti malicioznost nekih krugova jer se u ovom mjesecu održava Kongres FIFA i vjerovatno je želja nekih krugova da prejudicira te stvari. Apsolutno tu nema ni trunke istine u tome. Samo malicioznost”, rekao je za MONDO  generalni sekretar FS RS Rodoljub Petković.

On je istakao da su informacije koje plasiraju pojedini sarajevski mediji neistinite i da ne doprinose jačanju korektnih odnosa između entitetskih saveza i krovnog fudbalskog saveza u BiH, te dodao da zna odakle takve informacije obično kreću.

“To je vrlo neozbiljna, provokativna, ali ne neočekivana reakcija portala zmajevi.ba. Odatle je to krenulo. Niko nije tražio saglasnost od FIFA. TO je apsolutna laž, to su insinuacije koje ne doprinose korektnim odnosima”, istakao je Petković.

Fudbalski savez Republike Srpske ima pravo na reprezentaciju, jer je član punopravnog člana FIFA, Fudbalskog saveza BiH, jednako kao i savezi Baskije, Katalonije, Andaluzije, koji redovno odigravaju prijateljske utakmice iako ove pokrajine imaju čak niži stepen autonomije nego RS.

„Zašto njih što plasiraju ove inforamcije ne zanima što će Katalonija i ostale regionalne asocijacije igrati sigurno prijateljske utakmice krajem mjeseca? Možda oni ni ne znaju da postoje takve selekcije, za njih samo postoji Republika Srpska u kontekstu mržnje“, rekao je Petković.

Iako fudbalska reprezentacija RS sa selektorom Željko Buvačem tek treba da se predstavi, u skladu sa propisima FIFA, jasno je da to smeta određenim krugovima koji bi trebali da rade na jačanju fudbala u BiH, a ne na opstrukcijama ove vrste.

(G. Arbutina – MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC