• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomislav Karadžić: Ne idem dok ne bude pravog

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije u intervjuu SOS Kanalu nije isključio mogućnost da se Siniša Mihajlović vrati na mjesto selektora.

 Tomislav Karadžić: Ne idem dok ne bude pravog Izvor: MONDO

Tomislav Karadžić neće tek-tako otići sa mjesta predsjednika Fudbalskog saveza Srbije!

To se može zaključiti iz intervjua koji je dao Televiziji SOS Kanal u kojem je rekao da se neće povući sa funkcije dok se ne pronađe pravi kandidat, kakav je bio Dejan Stanković.

"Konkurs za predsjednika je otvoren, februar dolazi... Kod god da ispunjava slove i prođe našu Skupštinu, ja ću da mu čestitam, jer nasljeđuje dobro stanje i nadam se da ćemo pronaći dobrog predsjednika. Ako se to ne desi, a zbog ovoga što ću reći sigurno će me kritikovati, ne idem dok ne pronađemo pravo rješenje",
poručio je Karadžić.

Takođe, iznio je i pomalo čudno razmišlljanje da bi Siniša Mihajlović mogao da se vrati na mjesto selektora fudbalske reprezentacije Srbije!

"Bio sam ubijeđen da Mihajlović dobro radi svoj posao, da je formirana dobra grupa igrača. Nije kraj. Nije isključeno da Siniša nastavi taj posao. On ima obaveze u Sampdoriji do maja. Teoretski je moguće da se vrati i povede reprezentaciju kroz naredne kvalifikacije, iako ima i drugih trenera koji mogu da obave taj posao, jer dolaze u dobru atmosferu i dobar trenutak", ideja je koju je iznio Karadžić u intervjuu.

Pričao je, naravno, i o svom najavljenom odlasku sa čelne pozicije u srpskom fudbalu, kao i o tome što je Dejan Stanković planirao da ga naslijedi. Kaže da je Stankovićevo odustajanje sve odložilo.

"FSS je htio da on bude predsjednik. Čak je i bio pred promocijom! Šta sad? Svi smo iznenađeni ovom situacijom. Idu slave, praznici, Nova godina... Nećemo lomiti preko koljena. Pitanje predsjednika je otvoreno, a biću srećan ako se pojavi još neko ime osim Dejanovog. Ja kad bih predložio i (Mišela) Platinija i on bi bio osporen, opozicija bi rekla da je njega postavio Tole i da ne može", rekao je Karadžić.

O tome što je Stanković odustao Karadžić je rekao da se tu umiješala i politika.

"Žao mi je što me Stanković nije naslijedio. Ja sam oduševljen Dejanom, on mi je rekao da ima podršku i izrazio je želju da poseti sve fudbalske regione. Onda mi je kroz dva sata ispričao zbog čega ne može da prihvati funkciju. Većina tih stvari nije za medije. Samo ću reći da je riječ o licemerju, lažnoj podršci i savjetima tipa.: 'šta će ti to'. Mislim da je posumnjao u korektnost svih tih podrški koje su mu se nudile u tih četiri, pet dana i nije bio siguran da će biti podržan kako je želio i zamišljao. A došao je sa velikim emocijama i entzijazmom, pričao mi je šta će preduzeti, šta će raditi...",
ispričao je Karadžić.

Dodao je da za Stankovića nisu zatvorena vrata i da je on jedan od ljudi na kojima treba da počiva srpski fudbal.

On se osvrnuo i na to što su ga pojedini kritikovali što se rukovao sa predsjednikom Fudbalskog saveza Kosova Fadiljom Vokrijem.

"Kad se političari rukuju sa Hašimom Tačijem, onda je to u redu. A kad se ja rukujem sa Vokrijem, onda se pojavi transparent: 'Ruka ruci, svi smo Turci'. Tu nešto nije u redu",
primjetio je predsjednik FSS.

O JOSIPU ŠIMUNIĆU: NJEGOV UM JE POMRAČEN

"Žalim svakog mladog čovjeka, ali to što je on uradio je za strože sankcije, ne samo za tih 10 utakmica. On je momak pomračenog uma, vidjeli ste šta je radio i ovdje i u Beogradu. Takve ne treba žaliti i znam da ova moja izjava neće biti pozitivno ocijenjena u Zagrebu".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC