• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi trener Partizana: Znam šta mi treba

Marko Nikolić u Zemunelu rekao da je upravi predočio koje igrače želi u prelaznom roku. "Pojedini nam trebaju, a druge nemamo razloga da zadržavamo".

 Novi trener Partizana: Znam šta mi treba Izvor: MONDO

Marku Nikoliću se za 48 sati bitno promijenio život. Otkako je postao trener Partizana, postalo je i njemu jasno da će stalno biti "predmet" interesovanja javnosti, mnogo više nego što je to bio slučaj dok je vodio Rad ili Vojvodinu.

U "Zemunelu" je u utorak održan tradicionalni novogodišnji koktel. Prvi put je prisustvovao i Nikolić, u ulozi trenera prvog tima Partizana. A onda su ga novinari "saletjeli", iako je samo 20-ak sati ranije bio predstavljen u Humskoj i pričao na razne teme.

To mu je još jedan dokaz da će u Partizanu biti pod mnogo većom lupom nego do sada.

U drugom razgovoru sa novinarima otkako je postao trener Partizana, Nikolić je odgovarao na pitanja koja, prije svega, imaju veze sa prelaznim rokom. Pominjana su i imena, poput Miroslava Vulićevića i štopera Branislava Trajkovića.

Nikolić je odbio da priča o imenima, ali jeste govorio o svojoj viziji Partizana pod njegovim vođstvom.

"Znam šta nam je potrebno i ko nam nije potreban. Neki igrači ulaze u završetak ugovora, pa po sili tih ugovora je logično da nas napuštaju. Za neke bih volio da ostanu sa nama, a da budem otvoren do kraja, neki možda u svom planu nemaju razloga da i dalje budu sa nama", rekao je Nikolić.

O Vulićeviću i Trajkoviću...

"Ima više igrača koji su radili sa mnom u Radu, Vojvodini i reprezentaciji koji bi mogli biti zanimljivi za Partizan u ovom prelaznom roku. Nije Trajković jedini u toj grupi igrača. Moramo da izbalansiramo tim. Takođe, kada je u pitanju Vulićević slažem sa da je ovo idealan trenutak da on dođe u Partizan", rekao je novi šef stručnog štaba crno-bijelih.

Dodao je i da je Partizanu potrebno pojačanje u napadu i da bi bilo dobro da u toj liniji tima dovede dva nova igrača, ali nije želio da govori o imenima.

Nikoliću su, kaže, potrebni igrači koji će da "grizu", koji će biti gladni pobjeda, trofeja, uspjeha...

"Moramo da imamo dobar ambijent u svlačionici i 'gladne' momke na terenu. Partizanu je u ovom trenutku, možda kao nikada do sada, potrebna ta 'glad' za trofejima. Ne smijemo da budemo siti i zadovoljni, a pogotovo ne samozadovoljni. Potrebni su nam momci koji žele uspjehe i titule",
rekao je Nikolić.

Svjestan je šta znači raditi u klubu kao što je Partizan. Kao što mu je predsjednik Dragan Đurić i rekao kada ga je promovisao u prvog trenera: "Marko, dolaziš u pakao".

"Znam kakva su očekivanja, spreman sam da ih ispunim zajedno sa saradnicima i igračima. Neće biti jednostavno, uostalom nikada i nije bilo tako. To je čar ovog posla. Vojvodina je veliki klub, ali Partizan ima dimenziju ili dvije više od toga", rekao je Nikolić.

(MONDO, foto: Beta/Branislav Božić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC