• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakva plata: Pepovi treninzi od suvog zlata!

Trener Bajerna Pep Gvardiola ubjedljivo je najskuplje plaćeni trener na planeti, čak i u poređenju s platom Žozea Murinja.

 Kakva plata: Pepovi treninzi od suvog zlata! Izvor: MONDO

Žozep Pep Gvardiola, vjerovali ili ne, godišnje zarađuje kao i najskuplje plaćeni fudbaler svijeta Kristijano Ronaldo, a plaćeniji je u Bajernu i od Lionela Mesija!?

Cijenjeni brazilski magazin "Pluri Consultoria", koji se bavi ekonomijoj u sportu, objavio je u smiraj 2013. godine listu najplaćenijih fudbalskih trenera na svijetu i na njoj neprikosnoveno prvo mjesto drži trener Bajerna iz Minhena. Gvardiola prima 17 miliona evra godišnje, što se poklapa sa najnovijom platom Ronalda u Realu.

Mesi prima 16 miliona evra godišnje u Barseloni.

U kojoj mjeri je ovo astronomska plata za trenere govori i podatak da je na drugom mjestu Žoze Murinjo, koji u Čelsiju ima ugovor na 10.030.000 evra, a da je treći Italijan Marčelo Lipi koji Kineze iz Evergrandea "dere" za 10 miliona evra godišnje.

Sjajni fudbalski stručnjak Jirgen Klop, Gvardiolin najveći rival u Bundesligi, u Borusiji Dortmund radi za 4,3 miliona evra godišnje, što je gotovo pa tačno četiri puta manje nego što u Minhenu ima Španac.



Odlaskom iz Mančester sitija u Galatasaraj, Roberto Manćini ispao je iz "Top 10" društva i sada, umjesto za 10, radi za 3,5 miliona evra godišnje, koliko ima i Rafael Benitez u Napoliju.

Zanimljivo je pogledati plate selektora, s obzirom na to da oni - realno - u toku godine rade manje od trenera koji su zaposleni u klubovima. Najplaćeniji je Fabio Kapelo, selektor Rusije, sa 7,8 miliona evra godišnje, a jaku selektorsku platu ima i Roj Hodžson koji vodi Engleze za 3.540.000 evra godišnje.

Na 30. mjestu je selektor aktuelnih evropskih i svjetskih prvaka, Španaca. Visente Del Boske pisao je istoriju sa "armadom" za "samo" 2,35 miliona evra godišnje. Nešto više ima selektor Njemačke Joakim Lev.

U ove cifre nisu uračunati bonusi koje bi treneri i selektori dobili u slučaju osvajanja titula.

Ako sezona u Njemačkoj, sa ljetnjom i zimskom pauzom, traje oko 10 mjeseci, što znači 300 dana i ako se uzme da Gvardiola bar jednom dnevno održi trening sa svojom ekipom (nekad igrači imaju dan odmora, nekad rade dva puta dnevno), dolazi se do podatka da njegov jedan trening košta oko 57.000 evra.

Lijepa "satnica".



(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Lars Baron, Dennis Grombkowski)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC