• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferguson "zeznuo stvar" u kvizu "Milioner"

Ser Aleks Ferguson u kvizu "Želite li da postanete milioner?" zaradio 50 hiljada funti, ali mogao je da osvoji i "jaču" sumu za humanitarne svrhe.

 Ferguson "zeznuo stvar" u kvizu "Milioner" Izvor: MONDO

Možda više nije aktivan u fudbalu, ali je i dalje jedna od najpoznatijih ličnosti u Britaniji, pa i šire.

Legendarni fudbalski um, ser Aleks Ferguson, prihvatio je da poslije devet godina ponovo u društvu prijatelja i velikog navijača Mančester junajteda Imona Holmsa, gostuje u VIP verziji čuvenog kviza "Želite li da postante milioner?".

Te 2004. godine tačnim odgovorima uspio je da prikupi 32.000 funti za humanitarne svrhe, a ovog puta bio je bolji i stigao je do cifre od 50.000, s tim da je imao šansu da "uzme" i više domaćinu Kristu Tarantu.

Fergi je po dolasku u studio priznao da je veoma motivisan da bude bolji nego prije devet godina, kao i da je njegova cijela porodica "navučena" na ovaj kviz i da ga redovno gleda.

Ferguson i Holms preletjeli su prva tri pitanja, ali su zapeli već na četvrtom, kada nisu bili sigurni koliko je iznosila posljednja "povišica" minimalne plate u Engleskoj. Nakon što su "spiskali" dobar dio vremena koji su imali na raspolaganju, odlučili su se da iskoriste prvu pomoć - pomoć publike, a 83 odsto prisutnih savjetovalo im je odgovor - 6,31 funti.

Tandem je glatko prošao sljedeće pitanje, jer su obojica bila sigurna da je najveći tiraž u kulinarstvu, u Britaniji, ostvarila Dilaja Smit, međutim na naredna dva pitanja "junajtedovci" su morali da potroše još dve vrste pomoći.

"Margaret Tačer se svakodnevno u svom dnevniku obraćala izvjesnoj 'Karmen'. Ko je to?", bilo je pitanje za 20.000 funti, kada su Ferguson i Holms odlučili da iskoriste pomoć prijatelja, a na vezi je bio novinar "Dejli Telegrafa" Džon Lorens koji je rekao da se radi o frizerki, ali da nije sasvim siguran.

Par ga je poslušao i - prošao!

Naredno pitanje bilo je: "Koje je najčešće prezime u Ujedinjenom Kraljevstvu od vremena kada je obavljen prvi popis?" Ferguson i Holms morali su da idu na "pola-pola", pa je kompjuter iz kombinacije Džons, Tejlor, Smit i Braun ostavio Džons i Smit.

To im nije nikako pomoglo jer je isprva jedan bio za Džons, a drugi za Smit. Na kraju, odlučili su se za Smit i bili u pravu, što ih je dovelo do sume od 50.000 funti. Na raspolaganju su imali jednu pomoć - zamjenu pitanja. Morali su da ga odmah iskoriste, jer nisu znali da je hobotnica jedina životinja sa tri srca, pa im je zapala "koska" - pitanje vezano za decembarski porez na doprinos širom Evrope.

Ferguson i Holms složili su se da je Norveška zemlja koja tokom decembra ublažava poresku politiku, kako bi njeni građani mogli više da kupuju tokom praznika, što je bilo tačno, pa su stigli do cifre od 75.000 funti. Ali...

Tada je kod vremešnog Škota, koji se prošlog proljeća povukao sa klupe Junajteda poslije skoro 27 godina, proradio kockarski duh.

Na pitanju vrijednom 150.000 funti znali su da će ih netačan odgovor vratiti na zagarantovanu sumu od 50.000 funti.

Pitanje je glasilo: "Kako se zove udubljenje u standardnoj engleskoj cigli?" (cigli od koje je sagrađen najveći broj kuća širom Britanije. Izabrali su da se zove gušter, a ne žaba i tu su, umjesto potencijalnih 150 i osvojenih 75 (da su odustali) ostali sa samo 50 hiljada funti u džepu.

(MONDO, Foto: YouTube printscreen )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC