• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Tata" u problemima pred put u Madrid

Ko će biti zadužen za golove sada, kada pored Mesija, u timu neće biti ni Nejmara, a ni Ćavija da "kreira" akcije?

 "Tata" u problemima pred put u Madrid Izvor: MONDO

Barselona je nekako gurala bez Lionela Mesija, dijelom i zbog toga što je njegov "nasljednik" Nejmar pogađao i asistirao.

Ali...

U borbi za "ovjeru" prve pozicije na kraju 2013. godine, Herardo "Tata" Martino moraće bez obojice, ali i bez Ćavija Ernandeza. I ne samo to. Moraće na gostovanje Hetafeu u predgrađu Madrida u trenutku kada se klub nalazi pod istragom zbog zloupotrebe španskog poreskog sistema, dok vlasti ispituju poslovanje Mesijevog oca, a povrijeđeni as ratuje sa potpredsjednikom kluba, zbog čega mediji - naravno - najavljuju Mesijev odlazak narednog ljeta.

Upravo zbog toga, Martino (koji je i sam predmet medijskih spekulacija, a priča se da će otići već narednog juna), ima mnogo briga pred meč sa Hetafeom koji je zakazan za nedelju (17.00).

Nejmar je postigao šest golova za Barselonu u posljednje tri utakmice, međutim zbog petog žutog kartona koji je Brazilac zaradio u pobjedi nad Viljarealom (2:1, dao oba gola), ovog puta fokus će biti na Seksu Fabregasu, Pedru Rodrigezu i Aleksisu Sančezu. Možda i Kristijanu Telju...

Aktuelni šampion će biti jači za defanzivca Danija Alveša, koji se vraća na teren poslije nekoliko nedelja.

Martinu je bila potrebna bar jedna lijepa vijest ove nedelje, a ona je stigla u trenutku kada je Andres Inijesta produžio ugovor sa klubom i "sasjekao" priče o mogućem odlasku.

"Nije tačno da će Mesi da ode. Iskreno, ne dotiču me te priče, samo mi je važno kako će ekipa da igra i da napreduje. Priznajem, nisam dovoljno informisan o drugim temama i ne znam sve detalje Mesijevog neslaganja sa pojedinim čelnicima kluba", rekao je Martino na konferenciji za novinare u Barseloni.

Mesi se trenutno u Argentini oporavlja od povrede, a na teren bi trebalo da se vrati u prvoj polovini januara sljedeće godine. Martino je najavio i da će uskoro posjetiti Mesija u Argentini kako bi se uvjerio u brzinu oporavka od povrede.

"On će trenirati u rodnom Rozariju, a ja ću otputovati da vidim kako napreduje. U svakom slučaju, dobro smo upoznati sa svim fazama njegovog oporavka", dodao je Martino.

U dosadašnjem toku sezone Mesi je za Barselonu odigrao 16 utakmica i postigao 14 golova.

"Važno je da godinu završimo na prvom mjestu, ali je važno i da odigramo dobro... To bi bio idealan način da podignemo raspoloženje pred praznike", rekao je Martino, prenose španski mediji.

Barselona je, poslije 16 odigranih utakmica, prva na tabeli sa 43 boda, koliko ima i drugoplasirani Atletiko Madrid.

(MONDO:Foto: Beta/AP/Manu Fernandez)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC