• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern vlada svijetom!

Bavarci bez ikakvih problema savladali Raža Kazablanku 2:0 u finalu FIFA svjetskog prvenstva za klubove i osvojili peti trofej ove godine!

  Bajern vlada svijetom! Izvor: MONDO

Poslije pehara šampiona Njemačke, Kupa Njemačke, Lige šampiona i Superkupa Evrope, fudbaleri Bajern Minhena u subotu uveče podigli su i trofej namijenjen najboljoj ekipi na svijetu!

Bavarci su u finalu FIFA svetskog prvenstva za klubove lagano savladali Raža Kazablanku 2:0, golovima Dantea u 7. i Tijaga Alkantare u 22. minutu.

Mogli su izabranici Pepa Gvardiola da budu mnogo ubedljiviji na stadionu u Marakešu, međutim, poštedjeli su rivala blamaže pred svojim navijačima.

Ovom pobjedom Bajern je na fantastičan način završio 2013. godinu i ušao u istoriju po broju osvojenih trofeja. Jedino su ispustili Superkup Njemačke, pošto ih je na Gvardiolinom zvaničnom debiju ljetos savladala Borusija Dortmund.

To možda jeste ružna uspomena za španskog trenera, ali ga je trijumf u Maroku upisao u istoriju kao jedinog stratega sa tri osvojena pehara FIFA svjetskog prvenstva (prethodna dva sa Barselonom).

Gvardiola se, takođe, izjednačio sa Aleksom Fergusonom i Karlosom Bjankijem kao najuspješniji trener u istoriji fudbala po broju trofeja velikih takmičenja. Svaki od njih po osam puta vodio je svoje klubove do pobjedničkog postolja.

Španac je za samo četiri i po sezone u ulozi prvoligaškog trenera uspio da osvoji 16 od 22 takmičenja u kojima je učestvovao!

Treće mjesto na turniru u Maroku pripalo je Atletiko Mineiru, koji je mnogo teže od očekivanog savladao kineski Gvangžu.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Lars Baron )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC