• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Avduka za MONDO: Valjda idem u Brazil

Golman Borca Asmir Avdukić nada se i očekuje da će njegovo ime biti na spisku putnika na Mundijal u Brazilu.

 Avduka za MONDO: Valjda idem u Brazil  Izvor: MONDO

Praktično jedini fudbaler iz Premijer lige Bosne i Hercegovine koji je u protekle tri godine redovno bio pozivan u tabor "zmajeva" je čuvar mreže Borca iz Banjaluke Asmir Avdukić.

Selektor BiH Safet Sušić u njega ima veliko povjerenje da može uspješno zamijeniti golmana Stouka Asmira Begovića u slučaju nekih nepredviđenih situacija.

Zato je popularni Pape dao objašnjenje "Avdukinog" nepozivanja za prijateljsku utakmicu sa Argentinom (0:2) u Sent Luisu rekavši da bi "sigurno bio u reprezentaciji da Borac tada nije igrao prvenstvenu utakmicu".

Avdukić na svemu tome temelji optimizam da će se naći na spisku 23 putnika za Brazil, koji će saopštiti selektor bez uobičajenog skraćivanja šire liste.

"Očekujem i nadam se da ću biti pozvan u nacionalni tim za predstojeće akcije na Mundijalu. Tri godine sam u 'zmajevima', konstantan sam član reprezentacije i kao član Borca uglavnom jedini iz Premijer lige BiH. Vjerujem da će tako biti i narednog ljeta", izjavio je Avdukić za MONDO.



Osim golmana crveno-plavih, čast da obuče dres BiH iz domaćeg prvenstva imao je i kapiten Željezničara Muamer Svraka, ali je konstatniji na reprezentativnim okupljanjima bio popularni "Avduka".

"Ne znam za koga će se selektor odlučiti kad bude pravio spisak, ali zaista bih bio sretan da budem u ekipi za Brazil. Volio bih da nas bude što više iz našeg domaćeg prvenstva, ali to vjerujem nije realno u ovom trenutku".

Žrijebom, koji je selektor BiH propustio zbog kašnjenja na let iz Pariza, određeno je da BiH bude u Grupi F sa Argentinom, Nigerijom i Iranom.

"Argentina je stalno u vrhu svjetskog fudbala i normalno je da su oni favoriti za osvajanje grupe. Nigerija je takođe odličan protivnik, u posljednje vrijeme igraju vrlo dobro, osvojili su Afrički Kup nacija iako imaju mlade igrače i s njima ćemo se boriti za drugo mjesto. Selekcija Irana ima svoje kvalitete, ali mislim da ćemo mi i Nigerija ipak voditi borbu za prolaz u osminu finala".



Banjalučki Borac se nalazi u možda najtežoj situaciji od svog osnivanja 1926. godine. "Velikan iz Platonove" je nedavno ostao bez predsjednika Srđana Šuputa, a igrači su u ovoj polusezoni primili samo tri i po plate. Zato je svoj odlazak najavilo praktično pola tima, a ipak je na sjednici Upravnog odbora usvojen cilj za proljećni dio sezone - plasman u Evropu.

"Biće stvarno teško ostvariti taj cilj. Borac je veliki klub koji mora da se bori za najviši plasman i međunarodna takmičenja, ali trenutna situacija u klubu nije 'ružičasta'. Ipak, nadam se da će Borac, kao i dosad uspjeti da prevaziđe sve probleme i da ćemo krenuti boljim putem. Međutim, to neće biti lako ako rukovodstvo ne uspije da finansijski stabilizuje klub i ukoliko ne zadržimo ključne fudbalere".

U medijima se pominjao i njegov odlazak, ali Avdukić je priznao da zasad ostaje na banjalučkom Gradskom stadionu.

"Imao sam nekih ponuda, ali me one nisu zadovoljile. U ovom trenutku ne razmišljam o odlasku iz Borca, ali čekam da vidim šta će biti na predstojećoj Skupštini kluba. Najiskrenije se nadam da ću ostati u Banjaluci".


Kad bi mogao da bira gdje će nastaviti karijeru, nema nekih posebnih želja...

"Želio bih kao i većina fudbalera iz Premijer lige BiH - neki stabilan klub iz jake evropske lige".



Prema njegovim riječima, predstojeće novogodišnje praznike provešće kod kuće sa porodicom, a iskoristio je priliku da čitaocima MONDA i Banjalučanima poželi sve najbolje u 2014. godini...

"Posebno sve najbolje navijačima Borca, da 'najluđu noć' provedu u zdravlju, veselju i sreći".


Na kraju pitali smo sjajnog golmana šta je poželio od Deda Mraza:

"Moja želja je da prvo odem na Svjetsko prvenstvo, a onda i da što dalje doguramo u Brazilu i budemo najprijatnije iznenađenje Mundijala".

(N.Š./ MONDO, foto: Oslobođenje, Sportsport, FK Borac, Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC