• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đelmić: Odlazim iz Borca ako...

"... se neke stvari u klubu ne promijene", rekao jedan od najistaknutijih igrača banjalučkog premijerligaša u prvom dijelu sezone Ognjen Đelmić.

 Đelmić: Odlazim iz Borca ako... Izvor: MONDO

Ognjen Đelmić bio je jedan od najboljih igrača Borca u nedavno završenom prvom dijelu sezone u Premijer ligi BiH.

Nekadašnji fudbaler beogradskog Rada, Laktaša, Drine iz Zvornika, Zvijezde Gradačac i sarajevskog Olimpika na 18 utakmica sedam puta je zatresao mrežu protivnika i poslije Joce Stokića (10 golova), drugi je strijelac ekipe.

Nekoliko standardnih prvotimaca Borca najavilo je da će u zimskom prelaznom roku promijeniti klupske boje. Među njima nije omaleni napadač. Ipak...

"Još uvijek nisam dobio nijednu ponudu. Pisalo se mnogo proteklih dana o tome, ali sam za sada još uvijek igrač Borca"
, izjavio je Đelmić za "Blic".

Prethodnih dana pojavila se informacija da su za njegove usluge zainteresovani Zrinjski i Sarajevo.

"Niko od klubova iz Premijer lige BiH nije me kontaktirao. I ja sam sve saznao iz medija. Volio bih da ostanem u Borcu, ali samo pod uslovom da se neke stvari promijene u klubu. Ako ostane sve po starom kao jesenas, onda ću sigurno da odem iz Banjaluke, jer nema svrhe igrati u uslovima koje smo mi imali u protekloj polusezoni", jasan je provotimac Borca.

Đelmić je naglasio da igrači moraju da budu cjenjeniji.

"Plate su bile neredovne, nekad i nepotpune, a mi smo profesionalci i od fudbala živimo. Niko od nas ne može da živi od obećanja. Nije mi jasno da Banjaluka ne može pronaći rješenje za klub koji iza sebe ima armiju navijača i tako bogatu istoriju, a uz sve to i dobre rezultate. Pa mi smo jesenas stisnuli zube i pored svih problema i očajnih uslova smo osvojili jesenju titulu. Pokazao je svako od nas fudbalera na terenu želju i izdigli smo se iznad svih problema. Valjda je i to najveći dokaz odanosti klubu", smatra napadač crveno-plavih.

Osim sedam pogodaka, Đelmić je upisao i tri asistencije, što ga svrstava među najkorisnije igrače Borca.

"Zadovoljan sam svojom igrom, ali i igrama i rezultatima koje je ekipa ostvarila jesenas. Jesenji naslov je stigao kao kruna dobrog rada i šteta je što nismo do kraja sačuvali prednost u odnosu na rivale", kaže Đelmić.

Borac je veći dio prvog dijela sezone proveo na liderskoj poziciji, ali je početak "proljećnog" dijela prvenstva, odnosno četiri kola drugog dijela sezone koja su odigrana u 2013. godini, odigrao mnogo lošije i od mogućih 12 osvojio svega jedan bod.

"Zbog svega toga zimujemo na petom mjestu. Moram da istaknem da nas niko nije nadigrao u te četiri utakmice. Protiv Čelika smo igrali bez golova i propustili dosta prilika, poraz od Viteza 1:3 bio je previsok u odnosu na dešavanja na terenu. Nismo ga ni zaslužili, a vidjeli ste kako smo odigrali protiv Olimpika i Željezničara. Imali smo mnogo prilika, a oba susreta smo završili minimalnim porazima 0:1. To je iskustvo koje će svakom od nas igrača dobro doći u nastavku karijera", smatra Đelmić.

Borac u prvoj utakmici u 2014. godini dočekuje debitanta Mladost iz Velike Obarske.

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC