• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šimunić: Zbogom fudbalu?

Suspendovani hrvatski reprezentativac mogao bi uskoro da objavi da završava karijeru.

 Šimunić: Zbogom fudbalu? Izvor: MONDO

Josipa Šimunića veličanje ustaštva moglo bi preskupo da košta. Zbog skandiranja sa navijačima poslije meča sa Islandom u baražu za Svjetsko prvenstvo ustaškog poklika "Za dom spremni" već je od FIFA zaradio 10 mečeva zabranje igranja za nacionalni tim, odnosno suspenziju sa Mundijala u Brazilu, ne samo kao igrač, već i kao gledalac.

Mediji u Hrvatskoj nagađaju da je "vođa navijača" na duelu protiv Islanda ustvari najavio početak kraja karijere. Naime, Šimunić je iznenađen prestrogom kaznom od strane FIFA, uložio žalbu, iako je i sam svjestan da su šanse da ona bude ublažena ili ukinuta (što je i tražio njegov advokat) gotovo ravne nuli.

I dok on čeka šta će FIFA odlučiti, Dinamo, za koji nastupa, uveliko trguje u zimskom prelaznom roku, i direktno mu ugrožava mjesto u timu. Šimunić, koji je prema priči bliskih saradnika (pošto je odbio javno da se okglašava poslije kazne FIFA) žestoko pogođen, otuputovao je u rodnu Australiju da provede praznike sa porodicom tokom pauze u hrvatskom prvenstvu. Navodno tamo će na miru razmotriti šta mu je najbolje činiti i donijeti odluku da li će možda i završiti karijeru.

Dinamo je, naime, prije dva dana doveo odbrambenog igrača iz belgijskog Lokerena, Francuza Žeremija Taravela, a navodno u planu je angažovanje još jednog štopera. To direktno znači da je Šimunićeva pozicija u timu žestoko poljuljana. Dakle popularni Džo, u sunčanoj Kanberi, treba da donese važnu odluku u životu i možda preduhitri Zdravka Mamića, "alfu i omegu" Dinama, i saopšti mu da se povlači iz fudbala prije nego što se preseli na klupu ili dobije otkaz.

To ne bi bila iznenađujuća odluka, budući da Šimunić već ima 35 godina i realno je na zalasku karijere. Profesionalno se bavi fudbalom od 1995. godine, kada je debitovao za prvi tim Melburna, a nakon toga preselio se u Evropu, tačnije u Njemačku, gdje je nastupao za Hamburg, Hertu i Hofenhajm, a onda je 2011. potpisao za Dinamo.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 105 mečeva, što je, bez obzira na odluku da li će se penzionisati sad ili kasnije, vjerovatno konačna brojka, budući da i u najboljem slučaju on neće moći da zaigra za nacionalni tim prije kraja 2015. godine.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Michael Steele)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC