• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siti melje na Etihadu, Suarez nada Liverpula

Mančester siti ima zastrašujuću statistiku na svom stadionu, dok Liverpul polaže nade u golgetersku formu Luisa Suareza.

 Siti melje na Etihadu, Suarez nada Liverpula Izvor: MONDO

Za kraj programa na popularni 'Boxing day' (18.30 časova) ostavljena je utakmica poslastica, u kojoj će Mančester siti i Liverpul direktno odlučivati o liderskoj poziciji poslije 18. kola.

Istina, prije nje će se znati da li je Arsenal savladao Vest Hem, u kojoj varijanti Siti ne bi mogao na vrh, ali svejedno će to biti duel, po mnogima, najozbiljnijeg kandidata za titulu i ekipe koja je Božić dočekala na čelu Premijeršipa.

Mančester siti je na Etihadu upisao svih osam pobjeda, uz gol razliku 35:5, a pobede od 6:0 nad Totenhemom, 6:3 nad Arsenalom i 4:1 nad Mančester Junajtedom dokazuju da ni najbolji klubovi lige nemaju odgovor na igru "građana" pred njihovim navijačima.

U gostima je Siti daleko manje goropadan i više ranjiv, ali ga generalno krase snaga i kompaktnost, iako će još određeno vrijeme morati da se snađe bez Serhija Aguera, koji je na 15 nastupa u ligi dao 13 golova i najbolji je strijelac kluba.

"Liverpul igra jako dobro i greška je misliti da samo Luis Suarez predstavlja opasnost. Ovo nam je možda i najteži izazov na našem stadionu do sada", rekao je Manuel Pelegrini.

Menadžer "građana" ne može da računa na defanzivce Zabaletu, Ričardsa i Nastasića, a manji problem predstavlja lakša povreda Stevana Jovetića.

Utakmicu bi mogao da obilježi i bratski dvoboj Jaje i Koloa Turea.

"Brat i ja ćemo se prvi put u zvaničnim utakmicama naći na suprotnim stranama. U tih 90 minuta neće biti popusta", kaže Jaja, koji je sa devet pogodaka najefikasniji "vezista" lige.

Posljednja tri puta kada je na Božić bio lider (1991, 1997, 2009) Liverpul nije uspio da postane šampion. Najtrofejnijem engleskom klubu to je pošlo za rukom u sezoni 1987/1988, nakon čega je malo ko mogao da zamisli kolike godine "suše" će uslijediti na Enfildu.

Ni ove sezone očekivanja nisu bila velika, ali se nakon dobrog starta ukazao Luis Suarez, koji je po odrađenoj suspenziji dao čak 19 golova na 12 utakmica i time održao Liverpul pri vrhu, ili na njemu.

Ekipa je puna samopouzdanja i bez povrijeđenih Džerarda i Staridža, pa ne dolazi bez ambicija ni na Etihad.

"Ključ utakmice krije se u posjedu lopte. Ne smijemo da dozvolimo Sitiju da zavlada terenom i lako dolazi u šanse. Prošle sezone smo ih nadigrali u obe utakmice, ali smo zbog svojih grešaka osvajali samo po bod. Ovu utakmicu doživljavamo kao veliki izazov, svesni da imamo šansu da uradimo nešto veliko", prokomentarisao je strateg "redsa" Brendan Rodžers.

Najave gotovo svih današnjih utakmica pronađite na portalu dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Alex Livesey)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC