• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojković: Ja sam Partizanov do kraja života

Dosadašnji golman Partizana emotivno se oprašta od kluba, za koji je rekao da će "zauvjek biti njegov klub". O Premijer ligi: "Vidjećemo...".

 Stojković: Ja sam Partizanov do kraja života Izvor: MONDO

Prije tri i po godine teško je bilo zamisliti da će mu navijači Partizana pjevati: "Stojke, Grobare" i da će mu, i na taj način, odati priznanje za sjajne odbrane u crno-bijelom dresu.

Vladimir Stojković, nekadašnji golman Crvene zvezde, koji je napravio pravi fudbalski zemljotres kada je odlučio da dođe u Partizan, oprašta se od srpskog šampiona sa kojim je osvajao trofeje, igrao Ligu šampiona, a pred rastanak navijači su mu podarili priznanje da je bio igrač godine.

Stojković je u Partizan došao 2010. godine, poslije plasmana crno-bijelih u Ligu šampiona, a danas kaže da bi ponovo uradio isto.

"Dan poslije utakmice u Briselu (protiv Anderlehta) za plasman u Ligu šampiona, zazvonio mi je telefon i kada sam vidio da me zove Lola (bivši igrač Partizana Milan Smiljanić), znao sam šta slijedi. Nisam smio odmah da mu kažem da hoću, htio sam, ali nisam smio, pa smo malo razgovarali. Poslije sam se sa upravom sve dogovorio. Sada, poslije titula i lijepih momenata, opet bih to uradio"
, rekao je Stojković.

Poslije 3,5 godine, Stojkoviću je istekao ugovor sa Partizanom. Uprava mu nije ponudila novi, ali navijači Partizana bi voljeli kada bi on ostao. Čak se pominjala i ideja da oni sakupe novac da ga zadrže.

"Znači mi podrška navijača, ali novac nije problem. I ljudi iz kluba i ja smo shvatili da je dosta, da nema više šta ovdje da osvojim, iako je meni iz dana u dan sve teže kada pomislim da je kraj"
, rekao je Stojković na konferenciji za novinare u Humskoj gdje mu je i uručena plaketa za najboljeg igrača Partizana za 2013. godinu po izboru navijača koji su glasali posredstvom zvaničnog sajta kluba.

Bio je to emotivni oproštaj Stojkovića koji je u prethodne 3,5 godine prošao sve i svašta na profesionalnom i ličnom planu. Bio je na meti navijača Crvene zvezde, koji su ga vrijeđali i verbalno, ali i fizički (u Đenovi sa reprezentacijom Srbije), ali je on ostao mentalno jak. Posebno je navukao gnjev navijača Zvezde kada je na jednom od svojih prvih derbija u dresu Partizana navijačima crno-bijelih pokazao majicu: "Oprostite mi moju ružnu prošlost".



Sa Partizanom je osvajao titule prvaka države, trofej u Kupu, igrao je u Ligi šampiona...

Kaže da će mu Partizan nedostajati. Odgovarajući na pitanje da li vidi sebe u Partizanu na nekoj od funkcija, rekao je: "Partizan će biti moj klub do kraja života. Bez obzira na to da li ću raditi u njemu ili ne uvijek ću biti tu".

Najviše će mu nedostajati, kako je rekao, familijarna atmosfera.

"Znali smo i da po pet šest sati da provodimo zajedno na Teleoptiku poslije treninga, iako nam to nije bila obaveza. Dvije teške osvojene titule su mi posebno drage, sa Stanojevićem, a druga sa Vukom Rašovićem".

U posljednje vrijeme pominje se da bi Stojković karijeru mogao da nastavi u Premijer ligi. Najčešće se govori o Stouku i Halu...

"Ništa u ovom trenutku ne mogu da kažem o imenima. Brojne zemlje i klubovi su u opticaju, vidjećemo...Najviše bih volio da odem u Italiju, ali znate koliko je tamo to teško zbog broja stranaca. Rijetko koji klub će to mjesto da 'ispuca' za golmana, prije će da dovede nekog špica", rekao je Stojković na tu temu.

A na pitanje da li planira da napiše autobiografiju na kraju karijere, odgovorio je u šali: "Mogu već sada da je napišem ili da snimim neki film".

(MONDO, Foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC