• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER:Siti i Liverpul pobijedili Liverpul!

Liverpul je dočekao "Boxing Day" kao lider, a završio ga na četvrtom mjestu na tabeli. To je Premijer liga!

 PREMIJER:Siti i Liverpul pobijedili Liverpul! Izvor: MONDO

Fudbaleri Mančester sitija imaće priliku za dva dana protiv davljenika, Kristal Palasa, da završe polusezonu sa 10 pobjeda u 10 mečeva na svim "Etihadu".

Najveće zasluge za to imaju fudbaleri Liverpula i sudija Li Mejson, koji je napravio jednu, ali "vrijednu" grešku na račun gostiju:

U posljednjoj utakmici spektakularnog "Boxing Day" programa u Premijer ligi, Mančester siti - Liverpul 2:1 (2:1).

Siti je pobijedio lidera na tabeli, upisao i devetu pobjedu na svom stadionu ove sezone, uz gol razliku 37:6 i promovisao Arsenal u novog kolovođu poslije 18 odigranih utakmica. A, Liverpul? Njemu je poništen gol pri rezultatu 0:0 zbog nepostojećeg ofsajda, plus su njegovi fudbaleri u drugom poluvremenu, a naročito Rahim Sterling, promašili dovoljno šansi da poraz bude još teži.

Do 28. decembra: Arsenal 39, Mančester siti 38, Čelsi 37, Liverpul 36, Everton 34, a da je ovaj klub pobedio "fenjeraša" Sanderlend ranije u četvrtak bio bi na deobi trećeg mjesta.

*napomena: Liverpul je jutros bio lider na tabeli!

Ova luda devetomjesečna žurka zvana "Premijer liga 2013/14" nastavlja se već za dva dana...

Liverpul je mogao da povede...

VIDEO

Ipak, Liverpiul je poveo u 24. minutu, kada je kapiten "redsa" Luis Suarez pocepao odbranu Sitija pasom kroz sredinu za Rahima Sterlinga, koji je predriblao Džoa Harta, ali ostavio Filipu Kutinju da ubaci loptu u praznu mrežu - 0:1.

Everton je do ove večeri bio jedini klub koji je (nekoliko sekundi) vodio na "Etihadu", a vođstvo drugog kluba iz Liverpula trajalo je sedam minuta - poslije kornera, Martin Škrtel je vukao i držao kapitena "građana" Vensana Kompanija, ali nije uspio da ga spreči da postigne gol glavom. Simon Minjole mogao je bolje da reaguje - 1:1.

I onda...

U posljednjoj sekundi prvog poluvremena, Siti je odigrao ubitačnu akciju, Hesus Navas "spojio" je s golom zemljaka Alvara Negreda koji je iz trka tukao iz prve, ali je tada Minjole MORAO bolje da reaguje - 2:1 uz pomisao: "Šta je mislio golman Liverpula"?

VIDEO

U drugom poluvremenu, tim Manuela Pelegrinija napadao je braneći se, a napadao je i Liverpul i - promašivao! Suarez je u 72. minutu poslao Sterlinga u stopostotnu šansu, ali je mladi vezista prebacio gol sam kao duh, sa pet metara!?

To se ne radi na "Etihadu"!

Mančester siti pobijedio je u utakmici u kojoj prvi put ove sezone nije postigao gol u drugom poluvremenu. Aleksandar Kolarov odigrao je odličnih 90 minuta za "građane", koji ni ovog puta nisu mogli da računaju na Matiju Nastasića i Stevana Jovetića.


Šest od prethodnih devet mečeva ova dva kluba završena su remijem, ali ga ovog puta nije bilo delom i zbog toga što je Hart u 71. minutu bio dobro postavljen kada je Džordan Henderson pokušao petom da ga savlada, kako je to uradio Rodrigo Palasio u "Derbiju dela Madonina", za pobjedu Intera nad Milanom.

Liverpul ima samo jednu pobjedu nad Sitijem u poslednjih deset mečeva, što i nije neki hendikep, jer je u isto vrijeme Siti dobio tri meča.

Ovo je bila 59. uzastopna utakmica u Premijer ligi na kojoj je Siti postigao gol na "Etihadu".

Liverpul je propustio priliku da veže pet pobjeda u Premijer ligi i tako ponovi uspjeh u periodu između aprila i maja 2009.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC