• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Najbolji su Ivanović i Drulović!

Kapiten "A" reprezentacije i selektor šampionske U-19 selekcije dobitnici godišnjih nagrada Fudbalskog saveza Srbije.

 FSS: Najbolji su Ivanović i Drulović! Izvor: MONDO

Defanzivac Branislav Ivanović i trener Ljubinko Drulović bili su u godini na izmaku najbolji predstavnici srpskog fudbala.

Upravo njih dvojica nagrađeni su u petak "Zlatnom loptom", nagradom koju je FSS ustanovio 2005. godine. Ovogodišnji laureati nagrađeni su na svečanosti u hotelu "Metropol".

"Postala je tradicija da Fudbalski savez Srbije krajem godine izdvaja neke ekstra vrijednosti, male heroje, koji su svojim radom i rezultatima zaslužili najveće priznanje FSS, 'Zlatnu loptu'. Ovo je prilika da svu pažnju posvetimo njima", rekao je Tomislav Karadžić na proslavi.

Ivanović je dobio nagradu i prošle godine, a drugim prestižnim trofejom je stao uz rame Nemanji Vidiću i Dejanu Stankoviću, koji su takođe dva puta proglašavani najboljim srpskim fudbalerima u izvoru Saveza. Odato mu je priznanje u oštroj konkurenciji Nemanje Matića, veziste Benfike i najboljeg igrača portugalskog prvenstva.

Ivanović je zbog zgusnutog rasporeda Premijer lige bio prinuđen da ovog puta preskoči ceremoniju. Nagradu je u fudbalerovo ime primio njegov otac, Rade Ivanović.

"Hvala članovima Stučnog odbora na izboru i nagradi. Ovo je za mene najveći ponos i uspjeh koji sam dobio u karijeri. Žao mi je što prisustvom nisam uspio da uveličam prisustvo, ali nadam se da me razumijete".

"Nagrada mi mnogo znači i uspjeh je za cijelu moju karijeru. Ne bi bila toliko velika i važna za mene da nije došla za godinu koja je bila najuspješnija za mene u karijeri. Hvala saigračima, mojoj porodici, prijateljima, bivšem selektoru Siniši Mihajloviću, svima u FSS koji su bili uz mene svih ovih godina i podržavali me. Naredna, 2014. godina, bi trebalo da bude godina fudbala u Srbiji", rekao je Ivanović.

Kuriozitet ovogodišnjeg izbora je činjenica da je prvi put nagradu za najboljeg trenera dobio stručnjak koji je radio sa mlađim kategorijama. Naravno, oko izbora najuspješnijeg stručnjaka bilo je manje nedoumica oko odabira igrača, jer su Drulovićevi "orlići" ove godine osvojili Evropsko prvenstvo za igrače mlađe od 19 godina u Litvaniji.

Mladi trener trenutno nema klub, a posljednjih nedelja je dovođen u vezu sa Novim Pazarom, gdje ga silno žele na klupi svog tima.

Zanimljiv je podatak da nijedan trener do sada nije dva puta dobio nagradu. Počev od prvog nagrađenog, Ilije Petkovića. Prošle godine je priznanje otišlo u ruke trenera kineskog Đijangsua, Dragana Okuke.

Na svečanosti u beogradskom hotelu aplauz će dobiti i Savo Milošević, nekadašnji reprezentativac, a sadašnji direktor svih selekcija Fudbalskog saveza Srbije. On će dobiti priznanje FSS i Evropske fudbalske unije (UEFA), kao član novoustanovljenog "Kluba 100", koji čine igrači sa sto i više odigranih utakmica za seniorsku reprezentaciju.

Naravno, u tom društvu nalazi se i Dejan Stanković, rekorder našeg državnog tima.

Fudbaleri godine u izboru FSS

2005. Nemanja Vidić
2006. Dejan Stanković
2007. Nikola Žigić
2008. Nemanja Vidić
2009. Miloš Krasić
2010. Dejan Stanković
2011. Aleksandar Kolarov
2012. Branislav Ivanović
2013. Branislav Ivanović


Treneri godine u izboru Saveza:

2005. Ilija Petković
2006. Ljubiša Tumbaković 2007. Miroslav Đukić
2008. Slaviša Jokanović 2009. Radomir Antić
2010. Milovan Rajevac
2011. Ivan Jovanović
2012. Dragan Okuka
2013. Ljubinko Drulović

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC