• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matić stiže u Čelsi na preglede

Prema pisanju dobro obavještenih medija iz više zemalja, trebalo bi očekivati da srpski vezista danas ponovo postane igrač londonskog kluba.

Engleski i italijanski mediji objavili su u utorak ujutru da će Nemanja Matić (25) tokom dana završiti pregovore sa Čelsijem, proći ljekarske preglede i ponovo postati igrač "plavaca".

Pregovori dva kluba i igrača su u završnoj fazi, a najbolji igrač portugalske lige za prošlu sezonu doći će u utorak među buduće saigrače u klupski trening centar.

Matić je u nedjelju igrao za Benfiku protiv Porta, a u ponedjeljak je prisustvovao ceremoniji dodjele Zlatne lopte u Cirihu, na kojoj je i "u rukavicama" govorio o transferu:

"Još ništa ne mogu da pričam. Hajde da vidimo šta se donijeti naredni dani. Moraćete da pitate klub i predsjednika. Ako je moj transfer u Čelsi dobar za klub, dobar je i za mene. Ima vremena, prelazni rok traje do 31. januara", rekao je on.

Matić je već bio igrač Čelsija, od 18. avgusta 2009. godine do 23. avgusta 2010, kada je otišao na pozajmicu u Vitese, zajedno sa Slobodanom Rajkovićem i doskorašnjim golmanom Vojvodine, Matejom Delačem.

U Benfiku je stigao 31. januara 2011, kao dio transfera Davida Luiza u Čelsi, vrednog 25 miliona evra. Od tada je za lisabonske "orlove" odigrao 96 utakmica, postigao devet golova i izrastao u jednog od najboljih i najtraženijih vezista u Evropi.

Nemanja je rođen na Ubu, a omladinski staž je proveo uglavnom u Crvenoj zvezdi, u čijim je mlađim selekcijama igrao pet godina. Ipak, treneri u Ljutice Bogdana nisu prepoznali njegov talenat, kao ni njihove kolege u Partizanu, u kojem je takođe probao da se nametne.

Poslie loših iskustava sa "vječitima", vratio se 2005. u Jedinstvo, odakle je 2007. otišao u Košice, gdje je stekao afirmaciju i igrao dovoljno dobro da Čelsi poslije dvije godine odluči da ga kupi.

Matić je nastupao za mladu reprezentaciju Srbije, kao i seniorsku, iako je zbog sukoba sa bivšim selektorom Sinišom Mihajlovićem propustio najveći dio kvalifikacija za Mundijal u Brazilu.

Tokom prvog boravka u Čelsiju odigrao je dvije takmičarske utakmice, a debitovao je 21. novembra 2009, protiv Vulverhemptona u meču Premijer lige.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Michael Steele)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC