• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fiorentina se pojačava u Junajtedu i Milanu

Brazilac Anderson i Italijan Alesandro Matri od utorka će postati igrači "Viole". Matični klubovi ih, za početak, šalju na pozajmicu.

Poslije šest i po godina u Mančester junajtedu, 179 nastupa za taj klub, devet postignutih golova i 21 asistencije, Brazilac Alesandro Luiš de Abreu Oliveira (25), poznatiji kao Anderson, napustiće Old Traford i otići na Artemio Franki.

Selidba ofanzivnog veziste, nekad velikog talenta, u Fiorentinu je praktično gotov posao. Klubovi su se dogovorili da Brazilčev transfer bude definisan kao pozajmica, a da potom njegov budući klub stekne pravo da otkupi ugovor za 6,5 miliona evra. Ove sezone je odigrao devet utakmica, bez postignutog gola ili asistencije.

Anderson će doputovati u Firencu u narednih 48 časova, a tamo će ga dočekati Alesandro Matri, pozajmljeni napadač Milana.


Foto: Guliver/Getty images/Claudio Villa
"Matri će danas proći ljekarske preglede i preći će u Fiorentinu", potvrdio je Mauro Tasoti, funkcioner Milana.

Matri (29), sada već iskusni centarfor, prošao je nekoliko selekcija podmlatka Milana, ali u dva navrata nije uspio da se dokaže kao dovoljno kvalitetan napadač za "roso-nere". Prvu priliku je dobio u sezoni 2002/03, u porazu od Pjaćence, 2:4.

Od tada je nastupao za Prato, Lumecane, Rimini, Kaljari i Juventus, iz kojeg je prošlog ljeta opet došao na San Siro i zadužio dres sa brojem "devet". Na njegovu žalost, od tada je odigrao 18 mečeva u crveno-crnom dresu i postigao samo jedan gol, u porazu od Parme, 27. oktobra.

Fiorentina, predvođena Vinćencom Montelom, zauzima značajno bolju poziciju na tabeli od Milana. Trenutno je četvrta, sa 37 osvojenih bodova. "Roso-neri" su 11, sa 22.

(MONDO:Foto: Guliver/Getty images/Alex Livesey)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC