• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedorf iz Brazila: Ja sam novi trener Milana

Holanđanin Klarens Sedorf okončao bogatu karijeru i odlučio da prihvati ponudu da bude trener Milana. "Nisam mogao da kažem Berluskoniju ne".

Vrijeme je da i on okači kopačke o klin, ali ne ide iz fudbala.

Klarens Sedorf, 37-godišnji Holanđanin, prvi igrač koji je četiri puta osvajao titulu evropskog prvaka i prvi koji je to učinio sa tri različita kluba (Ajaks, Real Madrid i Milan) sazvao je u utorak sastanak sa novinarima u Rio de Žaneiru da bi im saopštio dve vijesti: prva je da prestaje da igra fudbal poslije 22 godine, a druga je da je pihvatio da bude novi trener Milana!

"Prethodna noć je bila teška. Ovdje sam da vam kažem da više neću igrati fudbal i da sam prezadovoljan svime što sam uradio u dosadašnjoj karijeri. Znao sam da će prije ili kasnije biti kraj. Karijera fudbalera nije dugačka i vječna", rekao je Sedorf, koji se na taj način oprostio od Botafoga i navijača a želja mu je da ih "sve izgrli - jednog po jednog".

O Milanu...

"Kada me je u ponedjeljak pozvao gospodin Berluskoni i predložio mi da budem trener, nisam mogao da ga odbijem. Ovo iskustvo iz Brazila, gdje sam se adaptirao i na teške situacije, svakako će mi pomoći u daljem radu. Ovo je novi izazov za mene i srećan sam što mu idem u susret. Ali, neću da pričam o Milanu, sada želim da se oprostim od Botafoga".

Sedorf je u karijeri igrao za Ajaks, Sampdoriju, Real Madrid, Inter, Milan i Botafogo. Za holandsku repezentaciju odigrao je 84 meča i postigao 11 golova.

Klupa Milana biće mu prvi trenerski posao u životu. Dosadašnji trener rosonerih Masimilijano Alegri u ponedjeljak je dobio otkaz.

(MONDO, Foto: AP Photo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC