• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi za Sedorfa... osim Van Bastena

Legendarni golgeter Milana smatra da imenovanje neiskusnog trenera nije najpametniji potez uprave italijanskog kluba.

Klarens Sedorf će na mjestu šefa stručnog štaba Milana zamijeniti Masimilijana Alegrija koji je dobio otkaz zbog serije loših rezultata.

Mnogi smatraju da je to dobro rješenje za italijanski klub, ali ne i Marko van Basten, nekadašnja "udarna igla" tog kluba i reprezentacije Holandije.

"Opredijelili su se za Sedorfa, što donekle ima smisla, ali je istovremeno i veliki rizik. Nikada ne znate kako će se nositi sa situacijom i rješavati probleme. Moje mišljenje je da to nije bio najpametniji potez", rekao je Van Basten za holandski "NOS".

Iako je trenersku karijeru počeo na sličan način 2004. godine, kada je uprkos nedostatku iskustva postao selektor Holandije, smatra da to ne može da se poredi sa situacijom Sedorfa, jer je to učinio nakon što je stekao iskustvo prethodno vodeći drugi tim Ajaksa.

"Sedorf tečno govori italijanski i imao je dugu i uspješnu karijeru u klubu. To su važne stvari, koje mu idu u korist. Za razliku od mene, on počinje trenersku karijeru samo što je okačio kopačke o klin. Ja sam u potpunosti napustio fudbal poslije povlačenja, a zatim odlučio da se vratim", dodao je Holanđanin.

Van Basten je bio jedan od najboljih svjetskih napadača krajem osamdesetih godina prošlog vijeka. Tri puta je biran za najboljeg fudbalera Evrope, a 1992. godine bio je najbolji igrač svijeta u izboru FIFA.

Sa reprezentacijom Holandije, za koju je odigrao 58 utakmica i postigao 24 gola, trijumfovao je na EP 1988. godine, a sa italijanskim Milanom je osvojio dva Kupa šampiona.

Dres rosonera nosio je od 1987. do 1995. godine, kada je morao ranije da završi karijeru zbog učestalih povreda.

(MONDO:Foto: Guliver/Getty images/Dean Mouhtaropoulos)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC