• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac u "okrnjenom" sastavu počeo pripreme

Fudbaleri banjalučkog premijerligaša startovali su danas sa pripremama, a na prvom okupljanju treneru Draganu Joviću javilo se 20 igrača.

Iako je Borac nakon prvih 15 kola zauzimao čelnu poziciju, u posljednja četiri meča "prosuo" je prednost, pa je zimsku pauzu dočekao tek na petom mjestu sa četiri boda zaostatka u odnosu na trenutnog lidera, aktuelnog šampiona Željezničara.

Nakon današnje prozivke, svi u taboru premijerligaša sa Gradskog stadiona nadaju se da u nastavku prvenstva mogu stići do cilja - izlaska u Evropu.

"Naša želja je izlazak na međunarodnu scenu i zbog toga pripreme moramo odraditi na vrhunskom nivou, kako bi u drugi dio sezone ušli spremni".

"Na Gradskom stadionu ćemo raditi do 29. januara, nakon čega je planirano da dva puta boravimo u Hrvatskoj, vjerovatno u Opatiji. Između ova dva dijela priprema, radili bi u Banjaluci sedam dana. Tokom pripremnog perioda imamo u planu odigravanje devet kontrolnih mečeva"
, pojasnio je plan priprema kormilar Banjalučana Dragan Jović.

U odnosu na prethodnu sezone, crveno-plavi dres neće nositi najbolji strijelac Joco Stokić, koji je potpisao ugovor sa južnokorejskim Đeđu Junajtedom, te Boris Raspudić, novi član brunejskog tima DPMM. Golman Dragan Đorđić napustio je Borac i Slobodan je igrač, dok je Ognjen Petrović proslijeđen na pozajmicu u redove prvoligaša Kozare iz Gradiške. Njegov imenjak Đelmić trenutno se nalazi u Turskoj na probi, gdje će pokušati da dogovori saradnju sa jednim tamošnjim klubom.

Za sada, niko nije pojačao redove banjalučkog premijerligaša.

Prozivci je prisustvovao i predsjednik Radne grupe Draško Ilić, koji će sutra obaviti razgovor sa gradonačelnikom Banjaluke Slobodanom Gavranovićem. Iako je u planu bilo da se sastanak obavi danas, on je prolongiran za sutra.

"Situacija u klubu jeste teška, ali nije tako loša kao što je neki predstavljaju. Svi ćemo morati da uložimo maksimalne napore da ostvarimo naše ciljeve i riješimo problem koji nas pritišću. Ne smije nam se nikad više desiti da na terenu izborimo plasman na međunarodnu scenu, a tamo ne zaigramo zbog raznih dugova", poručio je Ilić i dodao da će Izvještajno-izborna sjednica Skupštine kluba biti održana 23. januara.

Osim Ilića, prozivci su prisustovali i predsjednik Upravnog odbora u ostavci Srđan Šuput, direktor Stanoje Štrbac i sportski direktor Branislav Krunić.

DARIO PURIĆ
U medijima se pojavila informacija da su Banjalučani zainteresovani za dvadesetsedmogodišnjeg igrača sredine terena Darija Purića. On je nedavno raskinuo ugovor sa Slobodom iz Užica, pa bi ga u Borcu rado vidjeli na Gradskom stadionu. Purić je prije srpskog Superligaša nastupao za Slovan iz Libereca, zenički Čelik i OFK Beograd, a karijeru je započeo u Modriča Maximi.

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC