• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luković: Ne očekujem da me Zvezda plati

"To sam rekao i Džaji, ali i ljudima u Zenitu."

"Želim samo u Zvezdu, ali se plašim da će me, kao i Ninkovića, poslati negdje na pozajmicu do isteka ugovora", kaže Aleksandar Luković za naš portal.

Intervju koji je Aleksandar Luković (31) u srijedu dao za MONDO izazvao je brojne reakcije u zvezdaškoj javnosti i bio prenijet u velikom broju medija u Srbiji, pa i Rusiji.

Lukovićeve riječi nisu svi navijači Crvene zvezde doživjeli na isti način. Bilo je i onih koji su u komentarima konstatovali da je "jedan Miloš Ninković", aludirajući na to da je ljubimac navijača prošlog ljeta "na svoju štetu došao na Marakanu".

Ta dva slučaja mogla bi da se uporede tek narednog ljeta, kada i Lukoviću, poput Ninkoviću, istekne ugovor s klubom.

"Htio bih samo da razjasnim par stvari, jer mi se čini kao da smo ostali nedorečeni prošli put...", rekao nam je u četvrtak ujutru u novom telefonskom razgovoru.

"Jako je bitno da ljudi znaju da ne očekujem od Crvene zvezde da pokrije moj ugovor sa Zenitom! Ja sam to rekao i ljudima u klubu i oni to dobro znaju. Vjerujte mi, da je drugačije, pregovori između Crvene zvezde i mene trajali bi jedan minut", rekao je Luković za MONDO i ponovio da se u svijetu profesionalnog fudbala ugovori ne raskidaju tek tako, već da se strogo poštuju.

Emocije su jedno, a posao nešto sasvim drugo.

"U ovom trenutku, problem je ugovor sa Zenitom i ono što stoji u njemu, odnosno moje obaveze prema klubu i obaveze kluba prema meni".

On se sam nadovezao na temu koju smo pomenuli na početku teksta.

"Slična situacija je bila i sa Ninetom, koji je kao i ja imao veliku želju da se vrati, ali mu se to ostvarilo tek kada mu je istekao ugovor sa Dinamom iz Kijeva. I ja, kao i on prošle zime, imam još šest mjeseci ugovora sa svojim klubom i, vjerujte mi, zaista se trudim da učinim sve što je u mojoj moći da se pronađe rješenje odmah", rekao je Luković.

On se plaši da bi Zenit, s obzirom na to da je trener Lućano Spaleti potvrdio da ne računa na njega, mogao da mu uradi isto što i Dinamo Ninkoviću prošle zime - da ga šest mjeseci prije isteka ugovora pošalje na pozajmicu, ali ne tamo gdje igrač hoće, već tamo gdje klub hoće za to da plati.

To je bio slučaj sa Ninkovićem i Evijanom, poslije čega je tek popularni Nine došao u Crvenu zvezdu.

"Volio bih da se ovo riješi što prije. U suprotnom, postoji mogućnost da me Zenit nekim slučajem proslijedi drugom klubu koji bi možda preuzeo na sebe mogućnost da me isplati", slegao je ramenima Luković, koji u Dohi trenira sa Zenitom kao da je sve u redu i čeka pozitivne vijesti iz Beograda ili Sankt Peterburga, nebitno je.

"A, ja sam i Džaji i ljudima iz Zenita više puta ponovio samo jedno, da želim u Crvenu zvezdu. Volio bih da to svi razumiju", rekao je na kraju razgovora.

MONDO: Zvezda blizu rješenja!

Prema saznanjima MONDA, Crvena zvezda nalazi se blizu rješenja u pregovorima oko dolaska Lukovića. U klubu i dalje ne žele da javno govore o tome, jer je stvar "pipava", ali prema informacijama do kojih smo stigli, šanse da Luković ove zime dođe u klub nešto su veće nego u prethodnim danima.

(Nikola Janković/Jovan Terzić, Foto: Guliver/Getty Images/Streeter Lecka)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC