• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trajković: Džomba, hvala do neba!

Novi štoper Partizana Branislav Trajković o počecima, zašto smatra da je Partizan najveći klub u Srbiji i kako doživljava Nikolu Džombu.

Branislav Trajković je odavno trebalo da nosi crno-bijeli dres Partizana. Još dok je bio u Hajduku iz Kule, ovaj stasiti momak iz Odžaka bio je na korak od Humske... Ali, tada se nisu poklopile sve kockice, pa je iz Kule otišao u Novi Sad, u Vojvodinu.
Povezane vesti

Ipak, ove zime je ostvario, kaže, dječački san.

"Znao sam da je Partizan veliki klub, ali tek sad kad sam došao vidio sam da je to institucija. I dok sam igrao u Hajduku i u Vojvodini davao sam maksimum, to obećavam da ću raditi i u Partizanu, ali vidi se odmah da su ovde zahtjevi i ambicije veće. Gdje god da sam igrao uvijek sam se trudio da ne pravim greške. Tako će biti i u Partizanu", kaže Trajković u razgovoru sa izvještačima beogradskih medija.

U posljednjem bedemu ispred gola Partizan sad ima nekolicinu iskusnih igrača. Osim Trajkovića tu su i Milan Obradović, Vojislav Stanković i Miloš Ostojić, kao i mladi Saša Ivković, koji se nameće.

Trajković kaže da je trener Marko Nikolić bio jedan od glavnih razloga što se odlučio da dođe u Partizan, jer je sa njim sarađivao prethodne jeseni u Vojvodini.

"On je najbolji trener u zemlji, ujedno je i sjajan čovjek. Znam koliko sam napredovao u Vojvodini sa njim i siguran sam da ću ovde napredovati još više", kaže Trajković.

Iako ima samo 24 godine, Trajković je veoma iskusan. Ovo mu je šesta sezona u Superligi. Počeo je sa 17 godina i oduvijek je igrao centralnog defanzivnog igrača, osim jedno kratko vrijeme na poziciji zadnjeg veznog u Hajduku.

"Fudbal mi je u genima. I deda i otac su mi bili fudbaleri, takođe štoperi. Ja volim fudbal najviše na svijetu, da ne igram fudbal ne znam šta bih radio, ovo je najljepši posao na svijetu. Imam samo 24 godine, a više od 100 odigranih utakmica i zadovoljan sam kako mi ide karijera", kaže stameni štoper.

Zanimljivo je da je Trajković odrastao u zvezdaškom okruženju, ali da je, kaže, njemu u srcu oduvijek bio drugi klub - Partizan.

"Kod mene u porodici većina voli Zvezdu, a ja sam od malena Partizanovac. Zato sam srećan što sam ovde, želim da osvojim titulu, a uđemo u Ligu šampiona...".

Trajković je otkrio i da je za transfer u Partizan najzaslužniji nekadašnji finansijer Hajduka iz Kule Nikola Džomba. "Da nije bilo njega 99 procenata ja sad ne bih bio ovde. On je pomogao i meni i Partizanu. On je veliki gospodin, divan čovjek i zahvalan sam mu do kaja života", kaže Trajković.

Šta od štopera traži Marko Nikolić?

"Prije svega, radimo na prekidima i vjerujem da će to biti jedno od naših najjačih oružja. Trener zahtijeva od nas štopera da ne 'lupamo' lopte u polje, nego da imamo precizan pas".

Trajković nestrpljivo čeka debi za Partizan protiv Novog Pazara, a potom i debi pred navijačima crno-bijelih u Humskoj, protiv niškog Radničkog.

"Prvo da pobijedimo Novi Pazar, što je, možda, i ključna utakmica ovog proljeća. Oni će imati veliki motiv, dolazi najbolji klub u zemlji, ali mi smo Partizan", kaže Trajković.

Na pripremama u Antaliji cimer u hotelu je sa napadačem - Ismaelom Fofanom.

"Kad smo slobodni ja uglavnom spavam, a on je stalno na Internetu, voli muziku... ma, momak je za 'desetku'", smije se Trajković.

(MONDO:Foto:FKPartizan.)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC