• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veče bez iznenađenja, prošli Barsa i PSŽ

Barselona i Pari Sen Žermen pobijedili i u revanš utakmicama osmine finala Lige šampiona. Oba meča završena rezultatom 2:1.

Samo dva puta se u Ligi šampiona dogodilo da ekipa koja izgubi kod kuće obezbijedi plasman na terenu protivnika. U srijedu uveče takođe nismo vidjeli takav scenario.

Barselona je, u skladu sa očekivanjima, eliminisala Mančester siti. Poslije pobjede u Engleskoj (2:0), trijumfovala je i na Nou Kampu (2:1).

Domaći su poveli golom Lionela Mesija u 67. minutu. Sesk Fabregas proigrao je Argentinca kroz sredinu odbrane "građana", a on je smireno "bocnuo" i poslao iza Džoa Harta.

Gosti su izjednačili u 89. minutu, pogotkom Vensana Kompanija, glavom, iz peterca. Konačnih 2:1 postavio je Dani Alveš u nadoknadi vremena, iskoristivši "povratnu" loptu Andresa Inijeste na ivici peterca.

Uprkos uzbuđenjima u završnici, ime pobjednika dvomeča razjašnjeno je prvim golom na meču.

Svojim osmim pogotkom u petom ovosezonskom nastupu u najjačem takmičenju, Mesi je ostavio "građane" bez nade da će iznenaditi u Španiji, lišeni pomoći i vođstva suspendovanog trenera Manuela Pelegrinija.

"Građani" su istrčali na veliko igralište Nou Kampa odlučni da visokim pritiskom i čvrstom igrom pokušaju da naprave senzaciju. Najbolje su igrali početkom drugog poluvremena, kada su Aleksandar Kolarov i Edin Džeko razmrdali goste. Bosanskohercegovački centarfor odlično je šutirao u 52. minutu, ali je golman Barse Viktor Valdes "iščupao" loptu iz ćoška svog gola.

Neposredno prije toga, Mesi je pogodio stativu, a 15 minuta kasnije doveo svoj tim u vođstvo opisanim pogotkom.

Uzavrele emocije gostiju ispoljene su u 78. minutu, kada francuski sudija Stefan Lanoj nije svirao penal za goste iz Engleske, iako je Đerar Pike očigledno faulirao Džeka u kaznenom prostoru. "Građani" su zbog prigovora ostali sa igračem manje, nakon isključenja Pabla Zabalete.

Domaći su prethodno mogli i da dupliraju prednost, ali oštar šut kapitena Ćavija nije završio u mreži ekipe iz Mančestera. Mogli su i poslije pogotka, ali je Hart u 86. minutu "skinuo" šut Fabregasa.

"Građani" su nedugo nakon toga postigli utješni pogodak, ali su im Katalonci akcijom Inijeste i Alveša pokvarili ovosezonski učinak u Ligi šampiona i nanijeli im prvi poraz.

BARSELONA: Valdes - Alveš, Pike, Maskerano, Alba - Buskets - Ćavi, Fabregas, Inijesta - Mesi, Nejmar.

MANČESTER SITI: Hart - Zabaleta, Kompani, Leskot, Kolarov - Fernandinjo, Milner - Silva, Ture, Nasri - Aguero.



I prije početka revanš utakmice osmine finala Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Bajera iz Leverkuzena bilo je jasno ko će u narednu fazu najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu.

Izgledalo je da će ipak biti teško, ali nije. PSŽ je i u revanšu pobijedio Bajer i tako definitivno potvrdio da je daleko kvalitetnija ekipa od bunedesligaša.

PSŽ - Bajer 2:1 (1:1).

Francuzima je ubjedljivih 4:0 iz Njemačke garantovalo miran drugi dio dvomeča... Ali, nije tako počelo.

Već poslije šest minuta gosti su vodili. Sidni Sam je lijepu akciju po desnoj strani pretvorio u vođstvo koje je istog momenta kao hladnim tušem razbudilo Parižane.

"Sveci" su imali spreman odgovor, i to samo sedam minuta kasnije.

Pogodak koji je definitivno otklonio sve strepnje postigao je Markinjos. Brazilac je bio odličan u skoku poslije centaršuta Joana Kabaja, koji je upisao treću asistenciju u dresu novog kluba.

Međutim, vrlo brzo Nijemci su imali novu priliku da stignu do prednosti. Erena Derdijoka oborio je Kristofer Žale u 27. minutu, ali Simon Rolfes nije iskoristio veliku šansu. Njegov udarac sa bijele tačke odbranio je Salvatore Sirigu.

Ezekel Lavezi lijepo je ispratio prodor Lukasa Dinjea, tako da poslije povratne lopte u sredinu nije imao većih problema da postigne odlučujući gol - 2:1.

Bajer je kraj utakmice i evropsku priču za ovu godinu dočekao sa igračem manje, jer je Emre Kan za samo 15 minuta dobio dva žuta kartona i prije vremena je morao u svlačionicu. Zanimljivo da su Nijemci i prvi meč završili sa desetoricom, pa u revanšu pravo nastupa nije imao Emir Spahić.

PSŽ: Sirigu - Dinje, Tijago Silva, Markinjos, Žale - Pastore, Kabaj, Rabio - Kavani, Ibrahimović (od 72' Menez) - Laveci (od 62' Lukas).

BAJER:
Leno (od 68' Son) - Guardado, Toprak, Volšajd, Donaci - Kan, Rolfes, Rajnarc - Sam (od 67' Brandt), Derdijok, Kastro.

KRETANJE REZULTATA NA OBA MEČA:

- Kraj. Barsa i PSŽ pobijedili sa po 2:1!

- Ali, poraz nije izbjegnut! U 91. minutu Dani Alveš postiže gol poslije dodavanja Inijeste.

- Vinsent Komapani postiže počasni pogodak za Mančester siti u dvomeču sa Barselonom. Igrao se 89. minut.


- Džeko pada, Pike ga obara, ali nema penala. U istom 78. minutu Zabaleta dobija drugi žuti karton i završava utakmicu. Englezi su oštećeni!

- U Parizu je sve riješeno, pa je Ibrahimović otišao na zaslužen odmor. Do kraja je ostalo još 15 minuta.

- Mesi je postigao osmi gol na pet utakmica Lige šampiona ove sezone. Prošle ih je ukupno dao 11.

- Barselona vodi 1:0 i lagano završava priču u osmini finala Lige šampiona protiv Mančester sitija. Strijelac je Mesi, Leskot je pogriješio, a Argentinac poklon odmah iskoristio.

- Siti je za 15 minuta igre u drugom dijelu pet puta šutirao ka golu Barse. što je za dva više nego za cijelo prvo.

- Valdes mora da "čupa" loptu poslije udarca Džeke. Nedugo poslije i Zabaleta katastrofalno šutira iz vrlo povoljne pozicije.

- PSŽ vodi 2:1 od 53. minuta strijelac je Laveci. Munjevita akcija "svetaca" i sigurna realizacija za prvo vođstvo na meču.

- Mesi je pogađa stativu! Igra se 51. minut

- Može li Edin Džeko da promijeni nešto? Reprezentativac BiH umjesto Aguera u drugom dijelu. Argentinac se nije proslavio.

- Počela su druga poluvremena...

- Poslije 45 minuta igre u Barseloni rezultat je 0:0. Barselona je imala više od igre i bolje prilike. Puno prekršaja na obje strane, fudbal i nije nešto lijep.

- Gotovo prvo poluvreme u Parizu, rezultat je 1:1! Nijemci su poveli, a imali su i penal za 2:1. Na drugom stadionu Nejmar može da postigne gol...

- Uf, kakva šansa za Mančester siti, Nasri je bio u odličnoj poziciji, ali je tukao pravo u Viktora Valdesa. Moglo je da bude i te kako zanimljivo da je ovo ušlo...

- Nejmar je imao lijepu šansu, šut tik uz stativu... Pa zatim, u istom 39. minutu, Ćavi propušta priliku. Nalet Barse traje!

- U istom problemu kao Kolarov su Zabaleta i Fernandinjo. I njih dvojica su požutjeli i ne mogu da igraju sljedeći meč u Ligi šampiona ako ga bude ove sezone.

- Nije bio ofsajd. Situacija zbog koje je poništen gol Barselone.



- Penal za Bajer, ali Salvatore Sirigu brani šut Simona Rolfesa. Priliku da drugi put povedu na meču Nijemci nisu iskoristili u 27. minutu.

- Joan Kabaj je postigao jedan i tri puta bio asistent sa svoja 226 minuta u dresu PSŽ-a. Kolarov dobio žuti i ako Siti prođe Barsu neće imati pravo nastupa na sljedećem meču.

- Poništen gol Barse zbog ofsajda. Greška sudija!

- Ćavi igra 161. meč u Evropi čime se izjednačio sa Klarensom Sedorfom. Ispred njih je samo Paolo Maldini sa 168 mečeva.

- Siti prvi put prijeti u 17. minutu preko Džejmsa Milnera, a Zlatan pogađa preču. "Bocnuo" je loptu, prebacio Lena, ali i pogodio okvir gola.

- Fernandinjo na gol liniji zaustavlja Mesija...

- Nisu Nijemci dugo imali prednost, svega sedam minuta. Kakav skok Markinjosa i trzaj glavom poslije kornera za 1:1!

- "Farmaceuti" vode već od šestog minuta! Đulio Donati je prošao po desnoj strani, zatim je uputio ubacio loptu na inicu peterca gdje je najviši u skoku bio Sidni Sam i udarcem glavom doveo Bajer do prednosti.


BARSELONA - MANČESTER SITI, prvi meč 2:0

BARSELONA: Valdes - Alveš, Pike, Maskerano, Alba - Buskets - Ćavi, Fabregas, Inijesta - Mesi, Nejmar.

MANČESTER SITI: Hart - Zabaleta, Kompani, Leskot, Kolarov - Fernandinjo, Milner - Silva, Ture, Nasri - Aguero.

PSŽ - BAJER LEVERKUZEN, prvi meč 4:0

PSŽ: Sirigu - Dinje, Tijago Silva, Markinjos, Žale - Pastore, Kabaj, Rabio - Kavani, Ibrahimović - Laveci.

BAJER: Leno - Guardado, Toprak, Volšajd, Donati - Kan, Rolfes, Rajnarc - Sam, Derdijok, Kastro.

(MONDO, Foto: AP Photo/Remy de la Mauviniere, TV printscreen, Beta/AP/Christophe Ena)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC