• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jarni i Đurbuzović: Derbi opravdao epitet

Treneri Sarajeva i Željezničara zadovoljni igrom i rezultatom (1:1) u prvom meču četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Željezničar je na "Grbavici" u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH poveo fantastičnim pogotkom kapitena Muamera Svrake, da bi u drugom dijelu Mate Jajalo donio izjednačenje za Sarajevo.

"Svi koji su bili na stadionu mogli su uživati u jednom pravom fudbalu. Pala su dva gola, moglo je biti i više. Prvo poluvrijeme Željezničar je bio opasan po bokovima. Postigli su gol i imali su svoje šanse. U drugom poluvremenu izašli smo još više u polje, postigli gol, a sve u svemu mogu biti zadovoljan samom utakmicom", rekao je šef struke "bordo" tima Robert Jarni.

Hrvatski stručnjak zadovoljan je ambijentom i igrom svojih izabranika u sarajevskom derbiju i nimalo nije zabrinut što još nema pobjedu kao trener bordo tima.

"Mislim da je lijepo igrati derbi poput ovog. Ne zabrinjava me što još nemam pobjedu na klupi Sarajeva, raduje me igra. Ja vjerujem samo u red, rad i disciplinu i mislim da je samo pitanje vremena kada će krenuti i kada ćemo proraditi. Mi definitivno sada imamo bolji rezultat, ali nećemo se zanositi. Napravićemo sve da prođemo dalje u Kupu BiH. Navikao sam da radim i igram pod pritiskom, vjerujem samo u svoj rad. Pritisak me samo motiviše i ja to prenosim na igrače", prenio je zvanični sajt Sarajeva Jarnijeve riječi.

I u Željinom taboru su zadovoljni ishodom derbija i igrom.

"Rezultat 1:1, igrači raspoloženi u oba tabora, vjerujem da je derbi bio vrlo kvalitetan",
rekao je trener plavih Hajrudin Đurbuzović.

Prema njegovim riječima, njegov tim je bio bolji u prvom, a Sarajevo u drugom poluvremenu pa je neriješen ishod najrealniji.

"Dobro smo ušli u utakmicu, stvorili nekoliko dobrih šansi, poveli sa 1:0 i u finišu prvog dijela propustili priliku da odemo na 2:0. Na žalost to se nije desilo, pa smo u nastavku kažnjeni. I oni su imali svoje šanse, pa vjerujem da rezultat može da zadovolji obje ekipe", dodao je strateg Željezničara.

VIDEO

Revanš utakmica igra se na Koševu 26. marta.

Epilog derbija 80 oštećenih stolica


Uprkos hvalospjevima o atmosferi na "Grbavici", sarajevski mediji navode i ne baš pohvalan epilog meča.

Slomljeno je 80 stolica i oštećeno 30 metara zaštitne ograde na stadionu od strane gostujućih navijača, iako je na snazi zabrana Fudbalskog saveza BiH o organizovanom dolasku pristalica gostujućih timova.

(MONDO, foto: FK Sarajevo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC