• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Henes napušta Bajern

Predsednik Bavaraca saopštio da će poslije izrečene kazne od tri i po godine zatvora za utaju poraza napustiti čelnu poziciju u minhenskom klubu.

Uli Henes provešće tri i po godine u zatvoru zbog utaje poreza, i neće se žaliti na tu kaznu. On je dan nakon presude saopštio da će se odmah povući sa funkcije predsjednika Bajerna.

"Poslije razgovora sa porodicom obavijestio sam advokate da se neću žaliti jer vjerujem u pristojnost i ličnu odgovornost. Utaja poreza je najveća greška u mom životu. Sada ću se suočiti sa posljedicama. Momentalno napuštam funkciju predsjednika Bajerna i predsjednika nadzornog odbora", naveo je Henes u saopštenju objavljenom na klupskom sajtu.

Legendarnog fudbalera Bajerna tužilaštvo u Minhenu prvobitno je teretilo da je utajio 3,5 miliona evra poreza i da je, u cilju poreskih olakšica, predao lažne potvrde o gubicima u visini od 5,5 miliona evra.

Henes je, međutim, na početku suđenja priznao da je iznos za koji je optužen viši za 15 miliona evra. Pregledom dokumenata koje je predao istražiteljima prije suđenja, ustanovljeno je da duguje ukupno 27,2 miliona evra, što on nije osporio, nakon čega mu je izrečena troipogodišnja zatvorska kazna, iako mu je prijetilo 10 godina robije.

"Napuštanjem funkcija želim da spriječim dalju štetu u mom klubu. Bajern Minhen je moje životno djelo i tako će ostati zauvijek. Na neki drugi način ću ostati povezan sa ovim veličanstvenim klubom i ljudima koji u njemu rade dokle god sam živ", naveo je u saopštenju Uli Henes.
(MONDO:Foto: Guliver/Getty images/Pool)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC