• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanetić oštetio Napredak protiv Zvezde

Komisija za analizu suđenja FSS smatra da je arbitar iz Užica propustio da pokaže crveni karton golmanu crveno-bijelih Bobanu Bajkoviću.

Sudija Boško Jovanetić, iako vrlo dobar na meču Crvena zvezda - Napredak (4:1), napravio je propust na duelu 18. kola Superlige u Beogradu.

Prema ocjeni sudijske komisije FSS on je propustio da pokaže crveni karton golmanu Zvezde Bobanu Bajkoviću onda kada je dosudio jedanaesterac za goste.

Zdravko Jokić, predsjednik Komisije za analizu suđenja FSS, tvrdi da će užičkom arbitru biti naknadno smanjena ocijena, a moraće i na "malu pauzu".

"Jovanetić je dobio ocjenu vrlo dobar i zaista je cjelokupna arbitraža na meču bila na zavidnom niovu. Međutim, napravio je jednu uočljivu grešku jer je u 15. minutu morao da isključi golmana crveno-bijelih Bobana Bajkovića. Igrač Napretka bio je u gol šansi i pravila su u tom slučaju jasna: igrač koji je napravio penal mora da dobije crveni karton. Njegova ocjena će biti smanjena i on će morati na malu pauzu", objasnio je za "Večernje novosti" Jokić.

Primjedbu na suđenje u 18. kolu imali su i u taboru Slobode iz Užica poslije poraza na gostovanju u Novom Pazaru (1:2).

Mišljenje komisije se ne poklapa sasvim sa stavom Užičana, koji tvrde da je sudija Zdravko Jokić napravio "20 grešaka na štetu njihovog tima", ali se slažu da arbitar iz Valjeva jeste napravio dosta propusta zbog čega neće moći da sudi minimum u narednih šest kola.

"Veselinović je napravio dosta grešaka, ali dvije su vrlo jasne. U 57. minutu je prestrogo isključio Rakovića iz Slobode jer fudbaler Novog Pazara nije bio u čistoj prilici za gol, a u 72. minutu nije dosudio penal za Užičane poslije očiglednog prekršaja u kaznenom prostoru domaćina. Zato je njegova arbitraža ocijenjena kao 'razočaravajuća, ispod očekivanja' pa mu sleduje nešto duža pauza", istakao je Jokić.
(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC