• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda čeka Šumadince, Partizan na Vračaru

Takmičenje u Superligi Srbije nastavlja se utakmicama 19. kola, u subotu i nedelju. Lider opet igra na "Marakani", šampion gostuje...

Fudbaleri Crvene zvezde su minulog vikenda protiv Napretka (4:1) produžili seriju pobjeda na osam mečeva, a u subotu od 17 časova biće favoriti protiv Radničkog 1923, koji dolazi uzdrman debaklom od Partizana (0:5).

Taj rezultat posebno teško je pao treneru Radmilu Ivančeviću, koji se zbog zdravstvenih problema povukao sa klupe i, do pronalaženja trajnog rješenja, prepustio je pomoćniku Dušanu Đorđeviću.

Ipak, Kragujevčani su osvajanjem boda u Kruševcu, nakon što su dva puta bili u zaostatku od dva gola, pokazali da nisu rival za potcjenjivanje.

Trener Zvezde Slaviša Stojanović ima dilemu kome da povjeri poziciju desnog beka, usljed suspenzije Marka Petkovića. Najozbiljniji kandidati za upražnjeno mjesto su Nejc Pečnik i Migel Arauho.

Ako crveno-bijeli ostvare još jedan trijumf, Partizan će pred duel sa Radom u nedelju popodne biti pod psihološkim opterećenjem, da juri Zvezdinih "plus četiri".

Crno-bijeli su poslije startnog remija u Novom Pazaru i mukom izvojevane pobjede nad Nišlijama, nagovijestili uspon forme. Gostovanje na Vračaru, gdje Rad igra sve utakmice "visokog rizika", biće odličan test trenutnih mogućnosti branioca titule.

Trener šampiona Marko Nikolić trebalo bi da bude u prilici da izvede najjači sastav, protiv svog bivšeg kluba, koji je osvajanjem boda u Nišu pokazao ambiciju da ostane superligaš.

Najprijatnije iznenađenje prvenstva, ekipa Čukaričkog, u derbiju kola gostuje direktnom konkurentu u borbi za treće mjesto, novosadskoj Vojvodini. "Lale" su u prošlom kolu remizirale protiv Spartaka, dok je Čukarički slavio u duelu sa OFK Beogradom.

"Romantičari" će u ovom kolu ugostiti Novi Pazar, u pokušaju da dođu do prve proljećne pobjede.

Ivanjički Javor pao je u zonu ispadanja, prije nekoliko dana smijenio trenera Ristanovića i doveo Slavenka Kuzeljevića, koji će debitovati u duelu sa Spartakom na domaćem terenu.

Napredak će priliku za "popravni" imati u duelu sa još jednim "davljenikom" Donjim Sremom, Jagodina će ugostiti Voždovac, dok će Sloboda dočekati niški Radnički, koji je između dva kola ostao bez trenera Dragoljuba Bekvalca.

PAROVI 19. KOLA:

Subota

Sloboda - Radnički Niš 14.30
OFK Beograd - Novi Pazar 14.30
Vojvodina - Čukarički 14.30 (Arena sport 1)
Javor - Spartak 14.30
Napredak - Donji Srem 16.30
Jagodina - Voždovac 17.00
Crvena zvezda - Radnički 1923 17.00 (Arena sport 1)

Nedelja

Rad - Partizan 14.30 (Arena sport 1)

TABELA: Crvena zvezda 41, Partizan 40, Čukarički 31, Vojvodina 29, Jagodina 28, Novi Pazar 28, Radnički N. 26, Spartak 23, Voždovac 22, Napredak 21, Sloboda 19, OFK Beograd 18, Radnički 1923 18, Donji Srem 17, Javor 16, Rad 15.
(MONDO:Foto: MONDO/Petar Stojanović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC