• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojanović: Desni bek i dalje enigma

Fudbaleri Crvene zvezde će u subotu od 17 časova na svom stadionu pokušati da po treći put ove sezone savladaju Radnički 1923.

Crveno-bijeli su do sada imali maksimalan učinak u duelima sa Radničkim.

Jesenas je u prvenstvenom meču u Kragujevcu bilo 2:0, zatim u osmini finala Kupa u Beogradu 3:0 za Crvenu zvezdu. Ovog puta će se sastati u 19. kolu Superlige.

Trener Zvezde Slaviša Stojanović pred narednu utakmicu najveći problem ima u defanzivnoj liniji.

Desni bek Marko Petković ne može da igra zbog žutih kartona, dok je nastup Jovana Krnete i Novaka Martinovića pod upitnikom zbog povreda.

Stojanović je prethodnih dana uvježbavao nekoliko igrača na poziciji kraj desne aut-linije, a jedan od njih je čak i ofanzivac Nejc Pečnik.

"Imamo par alternativa. Uvježbavali smo neke varijante, ali tek ćemo danas imati konačno rješenje. Problem predstavljaju povrijeđeni igrači na poziciji štopera, jer da nije tako, pomjerili bismo Savu Pavićevića da igra uz aut-liniju", izjavio je strateg crveno-bijelih.
Međutim, i Pavićević nije "top" spreman.

"On i Kelhar nisu trenirali punim intenzitetom tokom ove nedelje. Martinović je ranije dobio udarac u rebra, a to je bol koji se vraća i koji umije da bude vrlo nezgodan. Krneta je već enigma, vidjećemo nove izvještaje ljekara, a mnogo je različitih mišljenja...", požalio se Stojanović novinarima.

Mnogo toga bilo bi lakše da crveno-bijeli nisu poslali mladog Darka Lazića na pozajmicu u Spartak ili da nije načinjen propust u vezi registracije Saše Cilinšeka.

"Ne želim da se bavim time ko je kriv što Cilinšek nije licenciran, već da nađemo rješenje, ako je moguće da zaigra", pomalo naivno konstatovao je Stojanović, pošto su svi rokovi za licenciranje igrača odavno prošli.

Za koji god sastav da se Stojanović na kraju odluči, imaće jedan zadatak - pobjedu protiv Kragujevčana.

"Sledi nam nova utakmica, novi ispit, novo dokazivanje. Moramo da uđemo u meč drugačije nego protiv Napretka, kada nismo bili dovoljno agresivni i kompaktni od početka. Želimo da svih 90 minuta konačno odigramo stabilno".

Ako pobijede, crveno-bijeli će vezati devetu uzastopnu "trojku", ali ono što je bitnije, ostaće prvi na tabeli bez obzira na ishod nedeljnog duela Rad - Partizan.

"Niz pobjeda me ne zanima, crtu ćemo podvlačiti na kraju. Uvijek je ljepše kada si pod manjim pritiskom i rival treba tebe da 'lovi', ali to ne mijenja stvari...", rekao je Stojanović osvrnuvši se na to da Zvezda igra u subotu, a Partizan u nedelju.

Radnički 1923 je prošlog vikenda doživio bolan poraz od Partizana u Beogradu (0:5).

"Nemamo kredibilitet da potcijenimo nekoga. Daleko da je rezultat protiv Partizana realna slika mogućnosti Kragujevčana", upozorio je Stojanović.

Ako njegovi igrači u subotu savladaju Radnički 1923, Slaviša Stojanović izjednačiće se na drugom mjestu trenera Crvene zvezde sa najdužim pobjedničkim nizom u jednoj sezoni. Do devet vezanih "trojki" stigli su Valter Zenga i Vladimir Petrović pižon, dok je na prvom mjestu ove liste Slavoljub Muslin sa čak 17 uzastopnih pobjeda.
(Jovan Terzić:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC