• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Poziv iz Brazila velika čast

Reprezentacija Srbije uoči Mundijala će definitivno odigrati tri prijateljske utakmice na teritoriji Sjeverne i Južne Amerike.

Fudbalski savez Srbije saopštio je da su protivnici i lokacije predstojećih prijateljskih utakmica izabrani "pažljivo i sa željom da se ispune svi kriterijumi".

Reprezentacija Srbije prvi put u istoriji će pod tim imenom nastupiti na teritoriji SAD, gdje će veliki broj srpskih iseljenika moći da vidi "orlove" u susretima sa Jamajkom (26. maja u Nju Džersiju, Red Bul arena) i Panamom (31. maja u Čikagu, Tojota park).

FSS ističe da se posebno vodilo računa o snazi protivnika, tako da se zahtjevi od ekipe postepeno povećavaju, imajući u vidu početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj, koje treba dočekati u što većem stepenu uigranosti i što boljoj atmosferi.

Kruna turneje po američkom kontinentu biće utakmica protiv domaćina Svjetskog prvenstva, reprezentacije Brazila, zakazana za 6. jun u Sao Paolu.

U srpskoj "kući fudbala" posebno su ponosni što je taj susret zakazan na osnovu direktnog poziva upućenog iz FS Brazila u FS Srbije.

"Poziv i meč predstavljaju veliku čast za srpski fudbal, jer je jedan od favorita velikog takmičenja insistirao da mu protivnik u posljednjoj pripremnoj utakmici bude reprezentacija Srbije", piše na sajtu FSS.

Svjetsko prvenstvo počeće 12. juna utakmicom Brazila i Hrvatske, takođe na Korintijans areni u Sao Paolu.

Najbolji srpski fudbaleri okupiće se poslije obaveznog jednonedeljnog odmora, nakon završetka nacionalnih liga širom svijeta. Ostaje samo da se vidi hoće li ih sa klupe predvoditi trenutni v.d. selektora, Ljubinko Drulović, ili neki drugi stručnjak.

Srbija je na Drulovićevom debiju početkom marta savladala Republiku Irsku na gostovanju u Dablinu - 2:1.

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC