• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Hoću pobjedu po svaku cijenu

Trener Partizana jasno stavio do znanja svojim igračima šta očekuje od duela sa posljednjeplasiranim Radom u 19. kolu Jelen Superlige Srbije.

Poslije dobre igre i ubjedljive pobede u Kragujevcu, u Humskoj su odmah sve podredili predstojećoj utakmici protiv Rada na Vračaru.

Partizan u nedjelju u 14.30 očekuje duel protiv "fenjeraša" sa Banjice, međutim, rezultati koje "građevinari" postižu daleko su od realnog kvaliteta koji ekipa posjeduje.

Utakmica sa Radom biće specifična za trenera Marka Nikolića, koji se prije odlaska u Vojvodinu prošlog ljeta, trenerski afirmisao upravo na Banjici.

Bez obzira na to što igra protiv bivšeg kluba, Nikolić ima jasan cilj.

"Želimo pobjedu po svaku cijenu i učinićemo sve da do nje i dođemo. Čekaju nas rat i rovovska borba na Vračaru", rekao je strateg crno-bijelih na konferenciji za medije.

Pošto stadion Rada ne ispunjava uslove mečeva visokog rizika, duel "parnog valjka" i "građevinara" igraće se na Vračaru, na stadionu Obilića.

"Stadion na Vračaru je veoma specifičan fudbalski objekat. Publika se nalazi dosta blizu terena... Imam iskustva i znam u šta se može pretvoriti taj meč. Za nas će to biti još jedno finale, a kada igraš finala onda nema opuštanja. Rad je iskusna ekipa i to nije više mlad tim, kao što je bio prethodnih sezona. Imaju igrače koji znaju da igraju takmičarske mečeve. Mi smo ih protekle nedjelje analizirali i upoznali se sa njima", rekao je Nikolić.

Cilj Partizana je da iz utakmice u utakmicu podiže formu. Ako se pogleda igra crno-bijelih u prethodna tri prvenstvena meča, nivo igro se zaista povećavao.

"Pokušaćemo protiv Rada, koliko je to moguće, da nametnemo naš stil igre, a ako u jednom dijelu to ne bude bilo moguće, onda da se adaptiramo na igru rivala i odgovorimo punom snagom. Drago mi je što su navijači prepoznali situaciju u kojoj se nalazimo i njihova podrška nam puno znači. Na nama je da ih igrama zadržimo na stadionu i privučemo u još većem broju".




Na novinarsko pitanje da li bi Partizanu više odgovaralo da se utakmica igra na Banjici, Nikolić je odgovorio:

"Teren i uslovi su isti za sve i ne znam da li bi nam tamo bilo lakše. U neku ruku i Rad je gost na Vračaru".

Marko Nikolić je trenersku karijeru počeo u mlađim kategorijama Rada, zatim je bio asistent u stručnom štabu, a onda i prvi trener.

MTS i Partizan podijelili nagrade

Kompanija Telekom i FK Partizan u petak su dijelili nagrade povodom MTS prepaid loyaliti nagradne igre. U Klubu sportista na stadionu Partizana, srećnim dobitnicima nagrade su uručili prvotimci crno-bijelih Andrija Živković i Danilo Pantić.

"Mnogo godina, oko 20, u raznim ulogama bio sam u Radu. U tom klubu sam kao trener postigao do sada najbolje rezultate u karijeri. Kada sam odlazio u Vojvodinu bio sam ljubimac navijača i kasnije, kada sam sa Novosađanima igrao protiv Rada, nisam imao probleme. Ali, to nema mnogo veze sutra"

Šef stručnog štaba Partizana složio se sa konstatacijom da kvalitet "građevinara" ne odgovara njihovom položaju na tabeli, ali je i naglasio da naredni rival crno-bijelih nikako ne može više da želi pobjedu.

"Radu želim sve najbolje, da ostanu u ligi, ali bodove da počnu da osvajaju poslije našeg duela".

Imperativ pobjede u nedjelju će, ipak, imati obje ekipe.

"Partizan uvijek 'mora' i to nije novost. Rad je posljednji i sada i on 'mora'. To je za njih novo, jer se prije nisu nalazili u takvoj situaciji".

Pored stanja na tabeli, Partizan je u nedjelju favorit i zbog forme. Prošlog vikenda crno-bijeli su "razbili" Radnički 1923 u Kragujevcu 5:0, ali Nikolić traži još upečatljivija izdanja svojih izabranika.

"Siguran sam da možemo bolje i biće bolje!", zaključio je trener crno-bijelih.

(Vladimir Sukdolak, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC