• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jarni: Pobijediti Mladost i čekati kiks Želje

Fudbaleri Sarajeva u nedjelju gostuju kod Mladosti iz Velike Obarske u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ekipa Roberta Jarnija će pokušati da ostvari prvu pobjedu u proljećnom dijelu sezone, nakon poraza od Čelika u Zenici (1:0), domaćeg remija s Olimpikom u prošlom kolu (1:1) i remija u četvrtfinalu Kupa BiH na ''Grbavici'' sa Željezničarom (1:1).

Hrvatski stručnjak vjeruje vjeruje da će utakmica 22. kola protiv Mladosti, koja će se igrati u Bijeljini, biti mnogo teža od susreta četvrtfinala Kupa protiv Željezničara, aktuelnog prvaka i lidera na tabeli.

"Gledao sam njihove dvije utakmice i zaključio da je Mladost fizički veoma moćna ekipa. Brane se čvrsto s deset igrača, spremni su, idu na svaku loptu i pokušavaju razviti kontranapade, tako da vjerujem da ćemo imati težak posao. Znamo dobro šta nas čeka i pripremićemo se na najbolji mogući način", izjavio je Jarni na konferenciji za štampu.

Iako Sarajevo u svakom susretu stvara mnogo prilika za postizanje pogotka, nedostaje realizacija. Jarni je toga svjestan, ali ističe da je samo pitanje vremena kada će napadači proraditi.

"Nažalost, 'nišanske sprave' nisu kakve bi trebale biti, ali samo je pitanje vremena kada će se to promijeniti. Kada dođe do toga, nećemo više imati problema. Moramo pobijediti Mladost i čekati da Željezničar kiksne. Čekaćemo našu priliku, nema tu mnogo kalkulacija".

Jarni je dodao da je umor u ekipi Sarajeva osjetan, te da će protiv Mladosti biti izmjena u sastavu ekipe. Upitan je jedino nastup Marija Tadejevića, koji se nakon utakmice protiv Želje žalio na povredu.

Konferenciji za medije prisustvovao je i desni bek Sarajeva Mario Barić, koji se takođe osvrnuo na meč protiv Mladosti, ali i na revanš u četvrtfinalu Kupa protiv Željezničara.

"Slegli su se utisci s derbija i sada trebamo gledati samo naprijed. Treba nam pobjeda da bismo stali na noge. Umor se osjeti, ali mislim da ćemo biti odmorni i pobijediti Mladost. Što se tiče revanša protiv Željezničara, ne razmišljamo o tome, jer moramo odigrati dvije utakmice prije toga. Vjerujem da su nam šanse velike jer smo ostvarili pozitivan rezultat na gostovanju, a revanš se igra na našem terenu, pred našim navijačima", rekao je Barić.

Utakmica između Mladosti i Sarajeva na rasporedu je u nedjelju u Bijeljini s početkom u 15 sati.

(MONDO, foto: FK Sarajevo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC