• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spahić: Ne stoje Sušićeve optužbe

Kapiten "zmajeva" prvi put odgovorio selektoru Safetu Sušiću na tvrdnje da je s Edinom Džekom pokušavao da pravi spisak reprezentativaca BiH.

Nakon dugo vremena kapiten Bosne i Hercegovine Emir Spahić dao je intervju jednom domaćem mediju i to sarajevskoj televiziji Face.

U razgovoru sa Senadom Hadžifejzovićem u Centralnom dnevniku Spahić je progovorio o situaciji koja se dešavala uoči, tokom i nakon prijateljske utakmice sa Egiptom u Insbruku.

"Bila je to trauma u Insbruku. Sve je ličilo na debakl, od hotela do stadiona. To je bila jedan veliki debakl, jedna velika trauma. Atmosfera i priprema nije bila dobra. Priprema jedne utakmice ne smije izgledati kao ona u Insbruku. Mentalitet nam je takav da mi to shvatimo opuštajuće i onda dobijemo šamar", rekao je Spahić, a prenose elektronski mediji.

Asa Bajera iz Leverkuzena najviše su pogodili zvižduci navijača upućeni Edinu Džeki…

"Najbolnije od svega su zvižduci Džeki. Međutim, mene boli što su samo zviždali Edinu. Zašto nisu zviždali i meni, a odigrao sam katastrofalno. To ne mogu nikako prihvatiti. Zvižduke su zaslužili svi, ne pojedinac".


Spahić je potvrdio priču centarfora Mančester sitija da je u Insbruk došao povrijeđen…

"Malo ljudi zna da je Edin došao povrijeđen. Selektor je pred svima obećao Edinu da će igrati samo sat vremena. Ispad Edinovog oca nakon utakmice nije se smio dogoditi, ali roditeljski, zaštitnički, razumijem njegovu reakciju".


Kapiten je dodao da je selektor Safet Sušić sigurno jedan od najzaslužnijih za plasman na Mundijal, ali je demantovao tvrdnje da je pokušavao da mu sastavlja tim.

"Pape je sigurno jedan od nazaslužnijih što idemo u Brazil. On je vođa, on je prošao mnogo ovakvih trenutaka. Izgubili smo malo konce iz ruku. Optužbe koje je uputio na mene i Edina, nikako ne stoje. Kad mi je već stavio taj teret na leđa da komunicira preko mene sa ostalim igračima… Nisam pitao samo za Senijada Ibričića, već i za Borisa Pandžu, Zlatana Muslimovića, Adnana Zahirovića…".

"Kada sam to pitao selektora, nisam želio da urgiram za bilo koga. Selektoru mogu da poručim da ću i dalje braniti interese igrača. To što je izišlo u tom intervju nije istina. Mi ne krojimo tim selektoru Sušiću", podvukao je Spahić u intervjuu za Face TV.

(MONDO, foto: Oslobođenje)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC